Kisha bullgare në Stamboll është vizituar prej 300 mijë vetave për 2 vjet

Mbi 300 mijë veta kanë vizituar  Kishën e Hekurt bullgare “Shën Stefani” në Stamboll gjatë 2 vjetëve të fundit. Sipas të dhënave të kryetarit të Fondacionit të Кishave Bullgare në Stamboll Vasill Ljaze, të paktën gjysma e vizituesve të kishës janë..

botuar më 20-01-18 11.20.PD

Mënyra e vjetër e jetesës në qytetit Dupnica prezantohet në hapësirën virtuale

Një platformë online do të zbulojë mënyrën e vjetër të jetesës në qytetin Dupnica dhe në rajon. Platforma është pjesë e programit për bashkëpunim transkufitar midis qytetit bullgar Dupnica dhe bashkisë Kumanova në Maqedoninë e Veriut. Bashkë me..

botuar më 20-01-05 10.35.PD

Në vjeshtën e vitit 2020 do të hapet një muze i artit iluzionist në fshatin Momçillovci të rrethit të Smoljanit

Aktori dhe iluzionisti bullgar Nenço Illçev, i cili ka lindur në fshatin e Rodopeve Momçillovci, do të krijojë një muze të artit iluzionist atje. Ky do të jetë muzeu i parë i këtij lloji te ne dhe pritet të shndërrohet në një prej atraksioneve në fshatin..

botuar më 19-12-22 1.25.MD
Çmimi për bashki më të mirë për turizëm malor iu dorëzua Samokovit. Ndërkohë, kryeqyteti detar i Bullgarisë - Varna u shpall bashkia më e mirë për turizmin detar, ndërsa çmimi për destinim turistik iu dorëzua krahinës Rupite afër qytetit Petriç.

Çmimet vjetore në turizëm – bilanci i arritjeve në sektor

Ministria e Turizmit i dorëzoi çmimet e veta për të cilat konkurronin mbi 100 firma, bashki dhe media. Fituesi në çdo një prej 16 kategorive u caktua nëpërmjet një votimi online. Në fjalimin e vet Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova nënvizoi se për..

botuar më 19-12-18 3.11.MD

2019-ta − një vit i pazakonshëm, por relativisht i mirë për turizmin bullgar

Viti i tanishëm është relativisht i mirë për turizmin bullgar. Ky është viti me më shumë turistë të kënaqur në vend. Një nga shkaqet për këtë është numri më i pakët i pushuesve nëpër bregdetin e Detit të Zi, sesa në vitin e mëparshëm. Përveç kësaj gëzuam..

botuar më 19-12-13 11.21.PD

Metodë inovative ndihmon njerëzit me probleme në të parin të përfytyrojnë artefakte

Në Muzeun Regjional Historik të qytetit Dobriç edhe njerëzit me probleme në të parin do të kenë mundësi të njihen me trashëgiminë kulturore. Metoda inovative në sajë të së cilës kjo bëhet e mundshme u krijua në kuadrin e projektit “Rruga tjetër” në..

botuar më 19-12-08 10.35.PD

Qyteti Strellça – një vendpushim me ujëra shëruese, me histori heroike dhe erë trëndafili

Natyrë e bukur, kureshtje kulturore dhe historike, njerëz punëdashës, llixha – të gjitha këto e bëjnë qytetin e vogël malor një qendër tërheqëse për njerëzit nga moshat e ndryshme. Iniciativa ekonomike e vendasve para një shekulli e gjysmë në Strellça..

botuar më 19-12-07 11.40.PD

Shtëpia me gdhendjet në dru në fshatin Mallëk Porovec

Një mjeshtër autodidakt nis pas ëndrrës së tij dhe vit pas viti rikrijon figurat e imagjinuara mbi drurin, duke krijuar gdhendje të mrekullueshme në shtëpinë e vet. Marin Petrovi e kaloi tërë jetën në fshatin e lindjes Mallëk Porovec në..

rinovuar më 19-12-05 6.30.MD

A janë kërcënuar Airbnb, Booking.com dhe gjigantët e tjerë online turistikë në Bullgari

A do të heqin dorë nga biznesi i vet në Bullgari gjigantët botërorë në fushën e rezervimeve turistike online Airbnb, Booking.com, Expedia, rrjeti social  Facebook e kështu me radhë? Ata sapo zhvilluan këtu rrjetin   e tyre prej pronave për akomodim dhe..

botuar më 19-12-03 11.26.PD

“E premtja e zezë” përfshin dhe degën turistike

Konkurrenca, mundësitë për reklamë dhe metodat e ndryshme për tërheqjen e turistëve nga tregjet tradicionale dhe të reja turistike, janë një element kyç nga panairet tregtare tek ne dhe nëpër botë. Travel Expo mbështetet gjithashtu tek surpriza, që të..

botuar më 19-11-29 1.44.MD