Резултати : Autor Borisllava Jordanova

Kolovajza për fëmijët e “ndryshëm” të Bullgarisë – peshore të së mirës dhe të buzëqeshjeve fëmijërore

Çdo gjë filloi para rreth 1 viti në një kënd lojërash për fëmijët, ku lindi  ideja për një ekspozitë fotografike, kurse pas kësaj erdhi dhe ideja tjetër – për të ashtuquajturën kolovajzë-peshore, të përshtatura për fëmijët në karroca të invalidëve...

27.02.20 13:09 |

Tomas Tomov – për sukseset dhe njerëzit, të cilat na ndihmojnë

Ka nevojë për shumë guxim, që të ndjekësh rrugën e vet si muzikant, por kjo nganjëherë nuk mjafton. Sidomos po të kesh para vetes pengesa, të cilat nuk mund t’i kalosh vetë. Ja përse njerëzit, për të cilat ëndrra jote shndërrohet në kauzë, janë shumë..

03.12.19 12:19 |

Festa folklorike e Akademisë Muzikore Kombëtare

Gjatë vitit 2018, për herë të parë në historinë  afro 100 vjeçare të Akademisë Kombëtare Muzikore “Profesor Panço Vlladigjerov” u përfshinë degë folklorike. Pedagogët janë emra të njohur, të cilët me një interes të madh, entuziazëm dhe shumë dashuri..

28.11.19 15:09 |

Në Akademinë Kombëtare Muzikore “Panço Vlladigjerov” filloi dhe viti akademik i koncerteve

Po të doni të dëgjoni muzikë të bukur, si dhe interpretues të frymëzuar mund të shkoni në Akademinë Kombëtare Muzikore “Profesor Panço Vlladigjerov”, por do të duhet të ndani mjaft kohë - koncertet janë të shumta dhe interesante. Gjatë viteve të fundit..

25.10.19 14:05 |

Një stinë interesante, e përmbushur me shumë muzikë të bukur premton Orkestra për Muzikë Popullore e Radios Kombëtare Bullgare

Po e fillojmë stinën tonë të 67 të koncerteve - tregon dirigjenti Dimitër Hristov. Në fillim do të interpretojmë “Buenec Trakas” të Kosta Kolevit - një pjesë e njohur në repertorin tonë. E ekzekutojmë në koncertin tonë të parë çdo vit, që të mos të..

08.10.19 15:57 |

Projekte të suksesshme, solistë të mrekullueshëm, muzikë e bukur – i tillë ishte viti 2017 për Orkestrën e Muzikës Popullore të Radios Kombëtare Bullgare

Ndër larminë festive të veprimtarive muzikore vëmendja e auditorit u tërhoq nga koncerti i fundvitit të Orkestrës së Muzikës Popullore të Radios Kombëtare Bullgare. Ai ishte pjesë e vargut “Muzikë në portrete” dhe ishte me pjesëmarrjen speciale të..

26.12.17 09:15 |