Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi


Fshati Podajva, masivi më i madh i qershive në Lludogorie – ditët e fundit të mbledhjes së sivjetshme të të korrave të këtij viti. Foto: BTA

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Studimet e reja tregojnë se prodhimi i kripës afër Provadisë (në rrethin e Varnës, Bullgari Verilindore) ka filluar rreth 5 600 vjet para erës së re. Sipas arkeologëve nga Instituti Arkeologjik Kombëtar me muze pranë Akademisë Bullgare të Shkencave, të..

botuar më 20-09-08 4.55.MD

Bullgaria në fotografi

Mijëra sofjanas preferojnë të shpëtohen nga vapa dhe trafiku intensiv i kryeqytetit, që ta kalojnë fundjavën ndër natyrën e bukur të malit Vitosha. Foto: BGNES

botuar më 20-09-04 4.28.MD

Bullgaria në fotografi

Rreth 70 km. larg Sofjes në rrjedhën e lumit Mallëk Iskër ndodhet manastiri Çekotinski  “Kryeengëlli Mihail” Foto: BTA

botuar më 20-09-03 7.01.MD