Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ekspozita jubile “Bullgaria ime, unë të dhashë ty çdo gjë...” përpara Teatrit Popullor “Ivan Vazov”

Foto: BGNES

Ekspozita e organizuar nga Bashkia e Kryeqytetit dhe nga Muzeu Letrar Kombëtar është në lidhje me 170 vjetorin e lindjes së patriarkut të letërsisë bullgare Ivan Vazov (ai ka lindur më 9 korrik 1850). Deri më 26 korrik në Galeri në të hapur përpara Teatrit Popullor në Sofje mund të njiheni me momentet kryesore nga biografia jetike dhe krijuese e Vazovit, të treguara në 28 panele dokumentare. Një vend të posaçëm  i është caktuar dhe familjes së tij – nënës Sëba Vazova, vëllezërve të tij – gjenerali Vlladimir Vazov, gjenerali Gjeorgji Vazov dhe doktori Boris Vazov. Fotografi, dorëshkrime, korrespondencë, kujtime të njerëzve të afërt dhe të bashkëkohësve plotësojnë tregimin vizual për veprimtarinë e shquar letrare dhe shoqërore të Ivan Vazovit.


Më shumë nga rubrika

Bullgarët jashtë shtetit po planifikojnë protestë para Komisionit Evropian

Çdo ditë bullgarë dalin në protestë në pjesë të ndryshme të botës, duke u solidarizuar me bashkatdhetarët e vet në atdhe, të cilët tanimë prej një muaji demonstrojnë nëpër sheshet me kërkesën për dorëheqje të qeverisë dhe të prokurorit të përgjithshëm...

botuar më 20-08-07 1.20.MD
kuzhina bullgare: sarma me lakër arme

Një meny speciale do t'u prezantojë turistëve kuzhinën tradicionale të regjioneve të ndryshme në Bullgari

Tanimë po punohet mbi krijimin dhe formimin e një menyje kombëtare bullgare, në të cilën përzgjidhen gjellët tradicionale dhe verërat karakteristike për vendin. Ideja është që kjo të mund të plotësojë përfytyrimin dhe njohjen e turistëve të huaj..

botuar më 20-08-06 3.59.MD

Partia në pushtet GERB dhe një parti e re kanë përkrahje të njëjtë elektorale

Një studim i agjencisë “Market Links” tregon se partia në pushtet “GERB” dhe partia e re e shoumenit Sllavi Trifonov “Nuk ka një popull të tillë” gëzojnë përkrahje të njëjtë elektorale – 15%. Në vend të tretë është Partia Socialiste Bullgare (BSP)..

botuar më 20-08-06 11.09.PD