Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më 19 qershor në Sofje fillon festivali “Opera në Park”

Foto: arkiv

Ditën e premte më 18 qershor hapet “Opera në Park” – një nga aktivitetet më interesante verore në kryeqytet. Tradicionalisht skena është në parkun e Akademisë Ushtarake “G. S. Rakovski”. Edicioni i 11 i është kushtuar krejtësisht auditorit për fëmijë. Titulli i parë në program është një version i adaptuar i “Flautit magjik” të Mocartit. Pas kësaj ka vepra të mrekullueshme për fëmijë nga kompozitorët bullgarë Aleksandër Rajçev, Andrej Drenikov, Aleksandër Vlladigerov. Aktiviteti do të vazhdojë deri më 26 korrik.

Më shumë nga rubrika

Në Sofje po vazhdojnë A to Jazz Concerts

Një nga ngjarjet më të mëdha kulturore tek ne , A to Jazz ia dedikon  lavdinë e vet seleksionimit të shkëlqyer  të muzikantëve dhe zgjedhjes së skenës, të vendosur në parkun qendror të kryeqytetit. Festivali i cili gjatë vitit 2019 mblodhi 35..

botuar më 20-07-11 4.20.PD

Casual Threesome - yjet e radio konkursit për muzikë të re pop dhe rok bullgare

Radio konkursi “Pranvera 2020” u afirmua si një nga me të autoritetshmet në Bullgari. Qëllimi i tij gjithmonë ka qenë të stimulojë krijimin e këngëve të reja pop dhe rok bullgare. Sipas rregullores një juri prej muzikantëve profesionalë dhe gazetarësh..

botuar më 20-07-07 11.50.PD

Dimitër Gorçakov dhe e tija „Muzika nën pemën”

Pianisti i ri është ish-student në Akademinë Muzikore Kombëtare. Që nga vitet në akademi ai merr pjesë në projekte të lidhura me muzikën elektronike dhe me eksperimente të ndryshme. Dashuria e tij e madhe është muzika xhaz dhe improvizimet, mirëpo..

botuar më 20-07-05 6.05.PD