Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më 1 qershor fillon sezoni veror turistik në Bullgari

Plazhi i qytetit Varna
Foto: BulFoto, arkiv

Që nga 1 qershori Bullgaria pret mysafirë nga 29 vende, bëri të ditur Ministria e Turizmit. Hiqet karantina e detyrueshme 14-ditore për ata që hyjnë në Bullgari nga vendet e BE-së, Serbia dhe Maqedonia e Veriut.

Përjashtim këtu bëjnë 8 vendet, në të cilat numri i të infektuarve me Covid-19 akoma është i madh. Këto janë Suedia, Belgjika, Irlanda, Portugalia, Spanja, Malta, Italia, Britania e Madhe dhe Irlanda e Veriut. Për udhëtarët që vijnë nga këto shtete karantina mbetet në fuqi. Lista e vendeve do të aktualizohet varësisht nga zhvillimi i situatës epidemike dhe vendimet e qeverisë.


Më shumë nga rubrika

Proteste në kohën e epidemisë

Covid-19në Bullgari: Dita e 127-të

Lehtësojnë masat kundër Covid-19, të shpallura para disa ditësh Ministria e shëndetësisë përsëri lejoi punën e kubeve të natës në ambiente të mbyllura, e cila me një urdhëresë tjetër disa ditë më parë ishte ndaluar si masë paranluese..

botuar më 20-07-12 6.01.MD

Karantinë e detyrueshme në Hungari për udhëtuesit nga Bullgaria

Rregullat e reja e Hungarisë për kufizimin e përhapjes së koronavirusit parashikojnë karantinë të detyrueshme 14-ditоre për të gjithë shtetasit e Hungarisë, të cilët vijnë nga vendet ku shkalla e rrezikut të lidhur me koronavirusin është “e verdhe”..

botuar më 20-07-12 5.33.MD

Lehtësojnë masat kundër Covid-19, të shpallura para disa ditësh

Ministria e shëndetësisë përsëri lejoi punën e kubeve të natës në ambiente të mbyllura, e cila me një urdhëresë tjetër disa ditë më parë ishte ndaluar si masë paranluese kundër Covid-19. Kushti, me të cilin hapen përsëri këto objekte është..

botuar më 20-07-12 5.14.MD