Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Muzeu Historik në Jamboll me atelie dhe lojëra online

Foto: yambolmuseum.eu

Nga 23 maji Muzeu Historik Regjional në Jamboll (Bullgari Juglindore) do të transmetojë çdo të shtunë në faqen e vet elektronike atelie tematike dhe lojëra. Në programet me titullin “Katër histori dhe një muze” shikuesit do të mësojnë fakte interesante dhe më pak të njohura nga historia e rajonit të Jambolit dhe e vendit tonë në përgjithësi.

Në programet arsimore marrin pjesë klubi “Fuçia udhëtuese”, shoqata për rikrijime historike “Çigot”, ekipet e “Shous me zjarr dhe dritë” dhe të "Small Theatre Company".


Më shumë nga rubrika

“Në hapat e Apostullit”

Nga qyteti Pleven fillon marshimi “Në hapat e Apostullit”

Nga qyteti Pleven (Bullgari Veriore) nis marshimi turistik kombëtar “Në hapat e Apostullit”. Për vitin e 26-të me radhë turistët nga e gjithë vendi do të ecin nëpër hapat e revolucionarit Vasill Levski, i cili ia kushtoi jetën e vet lirisë së..

botuar më 20-07-12 9.57.PD

Konstanca Ljapçeva – mirëbërësja e të gjithë fëmijëve bullgarë

Në një kohë, kur fatet e popujve vendoseshin kryesisht nga burrat, një bullgare doli në skenën ndërkombëtare për të shteruar çështje të rëndësishme edhe më sot për të drejtat e grave dhe të fëmijëve. Në vitin 1930 bashkëshortja e kryeministrit të..

botuar më 20-07-12 6.15.PD
Prof. Nikollaj Ovçarov në qytetin e gurtë Perperikon

Zbuluan një kompleks monumental peshkopal në Perperikon

Vera arkeologjike në Perperikon (Bullgari Jugore) filloi me zbulimin e një kompleksi peshkopal. Objekti daton nga shekujt V-VI dhe ndodhet në shpatën jugore të qytetit guror. Tashmë janë gjetur dhe sendet e para në të, bëri të ditur udhëheqësi i..

botuar më 20-07-03 10.23.PD