Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shteti do të kompensojë të gjithë punëdhënësit me humbje mbi 20%

Foto: BTA

Partnerët në Këshillin Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh arritën mirëkuptim për skemën e propozuar nga qeveria për kompensimin e bizneseve, të cilat janë prekur nga masat kundër koronarirusit. Këshilli mblodhi në një tyrezë përfaqësuesit e sindikatave, qeverisë dhe biznesit dhe ata u dakorduan që të gjithë punëdhënësit do të mund të të përdorin këto kompensime.

Ndihmë do të marrin si bizneset e mbyllura me urdhër të ministrit të shëndetësisë Kirill Ananiev, ashtu dhe të gjithë të tjerat, të cilat mund të provojnë rënien e të ardhurave të tyre të paktën 20%.

Sipas kësaj skeme shteti do të paguajë 60% prej rrogave të punëtorëve në firmat e prekura.


Më shumë nga rubrika

Akademia Bullgare e Shkencave shpreh habi nga ndërrimi i fakteve historike

Akademia Bullgare e Shkencave shpreh habi nga ndërrimi i fakteve historike dhe gjuhësore në lidhje me ekspozitën e rregulluar në Qendrën Kulturor Informative Ruse në Sofje me rastin e Festës së Arsimit dhe të Kulturës Bullgare, 24 Majit. Në të Vëllezërit..

botuar më 20-05-27 12.58.MD
Presidenti Radev

Presidenti bëri thirrje për ndryshimin e politikës tatimore

Investimi në pikat shtetërore të karburantit në kushte të paqarta nuk mund të garantojë rentabilitet. Ky hap tregon se shteti nuk ia del mbanë në luftën me kartelet e lëndëve djegëse dhe në sigurimin e një mjedisi efektiv të konkurrencës së lirë,..

botuar më 20-05-27 12.45.MD

Detarët bullgarë duan heqje të karantinës për ekuipazhet

Organizatat detare bullgare u dërguan peticion autoriteteve bullgare dhe Parlamentit Evropian për heqjen e karantinës për ekuipazhet e anijeve. Ata duan që të ketë akses të lirë tek anijet dhe tek udhëtimi me aeroplan, pasi testet e zhvilluara..

botuar më 20-05-27 12.02.MD