Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Humbjet nga COVID-19 janë 25 milionë euro në ditë

Krasen Stançev
Foto: arkiv

Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare ekonomisti Krasen Stancev themelues i Institutit të Ekonomisë së Tregut alarmoi, se deri tashti humbjet nga COVID-19 në ditë në Bullgari janë përafërsisht 25 milionë euro, ose 50 milionë leva. Kjo do të thotë se tërë rezerva fiskale mjafton për 140 ditë. Krahas kësaj ka humbje të cilat nuk janë të dukshme. Duhet të ndërmerren masat e domosdoshme. Administrata shtetërore dhe bashkiake, administratat territoriale të organeve qendrore të mobilizohen maksimalisht për zgjidhjen e problemit, rekomandoi ekonomisti.

Më shumë nga rubrika

3 punonjës të huaj nga gazsjellësi “Rryma Ballkanike” janë me Covid-19

Ndër 17 rastet e reja të koronavirusit në Bullgari sot 3 janë nga grupi i punonjësve që mbërritën për ndërtimin e gazsjellësit “Rryma Ballkanike” afër Novi Pazarit. Edhe të tre kanë kontaktuar me punonjësin, i cili më 25 maj u pranua për mjekim në..

botuar më 20-05-27 11.14.PD

Ndryshim i treguesve të papunësisë

Për herë të parë që nga fillimi i krizës së Covid-19 të punësuarit janë më shumë nga të regjistruarit në zyrat e punësimit. Në javën nga 18 deri në 24 maj 8028 veta kanë gjetur punë, derisa të papunët e porsaregjistruar janë 7225, bëri të..

botuar më 20-05-27 10.48.PD

Policia zbuloi një depo të madhe me kokainë

Mbi 320 kg. kokainë janë gjetur në një apartament në Sofje. Supozohet se banesa në Qytetin e Studentëve është i burrit i cili u kap para kësaj me 40 kg. kokainë në veturën e tij. Janë gjetur mbi 300 pako me narkotikun në fjalë. Burimet e..

botuar më 20-05-27 9.47.PD