Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët këmbyen qindra milion leva në euro

Foto: EPA/BGNES

Pas informacioneve se mund të ketë ndryshim në këmbimin e levës me eron bullgarët reaguan duke i kthyer levat e tyre në euro. Të dhënat e Bankës Popullore Bullgare për depozitimet e familjeve tregojnë, se ka ulje në depozitimet në leva me më se 352 milion leva dhe rritje në depozitimet në euro me më se 250 milion. Depozitimet në leva në bankat u ulën me pothuajse 1.2 miliard leva, përderisa depozitimet në euro u shtuan me 350 milion. Në janar të vitit 2020 depozitimet e sektorit joqeveritar në sistemin bankar bullgar ishin në përmasë më se 42 milion euro ose 66.2 për qind nga produkti i parashikuar i brendshëm bruto. Rritja vjetore e kursimeve është 7.9 për qind në sfondin e rritjes një muaj më parë me 9.7 për qind.

Më shumë nga rubrika

Karantina në Bansko u hoq por mbeten masat epidemiologjike

Në orën 19.00 orë lokale u hoq karantina e pushimores Bansko në malin Pirin. Qyteti është i pari në Bullgari i cili përjetoi një karantinë 14 ditore. Në të mbeten në fuqi të gjitha masat epidemiologjike të vlefshme për mbarë vendin. Mbeten edhe pikat e..

botuar më 20-03-31 7.14.MD
Ekaterina Zaharieva

Bullgaria shpreh solidaritet me Italinë në luftimin me COVID-19

Në një bisedë telefonike me ministrin e jashtëm italian Luigi Di Maio zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekateina Zaharieva shprehu solidaritetin e Bullgarisë me Italinë në luftimin me koronavirusin. Ministër Zahariave theksoi..

botuar më 20-03-31 6.56.MD

Dy veta u arrestuan për trafikun e heroinës nga Lindja e Mesme për në Evropën Perëndimore

Dy veta u arrestuan për trafikun e heroinës gjatë një operacioni të specializuar të Drejtorisë së Përgjithshme të Luftimit të Krimit të Organizuar. Njeri prej të arrestuarve është shtetas i huaj me qëndrim të përhershëm në Bullgari. Dy persona të tjerë u..

botuar më 20-03-31 6.29.MD