Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

| rinovuar më 20-02-25 5.12.MD

“Park historik”, fshati Neofit Rillski, rajoni i qytetit Varnë. Skulptura madhështore e mbretit Kallojan, vepër e krijuesit Dishko Dishkov, është monumenti më i ri në këtë atraksion interesant, i cili zuri vendin e parë në kategorinë “Zgjedhja e bullgarëve 2019” të çmimeve të Ministrisë së Turizmit. Foto: @HistoricalPark.BG

Plovdivi, sheshi “Stefan Stambollov”. Edhe sivjet, disa ditë para 1 marsit – festa e verores, ose festa e Gjyshes Marta, një prej pemëve të godinës së bashkisë u dekorua me verore të punuara me dorë. Foto: BTA

Galeria

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Vidin (Bullgari Veriperëndimore), lagja “Nov Pët” (“Udha e Re”) me popullsi rome. Vullnetarët shpërndajnë maska të qepura nga një familje në lagje. Foto: BTA

botuar më 20-03-27 4.10.MD

Bullgaria në fotografi

Qyteti Burgas, një nga lavamanët e lëvizshëm të cilët bashkia vendosi në 17 vende të qytetit për të siguruar mundësi më të mira për mbajtjen e higjienës personale. Foto: BTA

botuar më 20-03-26 1.23.MD

Bullgaria në fotografi

Sofja, kambanorja e katedrales “Shën Aleksandër Nevski”. Në shenjë empatie me të prekurit nga COVID-19 dhe me të gjithët, të cilët marrin pjesë në luftën kundër pandemisë, Kisha Ortodokse Bullgare shpalli se kambanat e kishave do të tingëllojnë çdo ditë...

botuar më 20-03-25 1.13.MD