Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pakënaqësi në rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare, sepse nuk u japin nënshtetësi bullgare

Foto: capital.bg

Bashkimi Demokratik i Bullgarëve në Serbi proteston se pas arresteve në Agjencinë për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2018 ka mosbesim mes institucioneve shtetërore që japin nënshtetësi bullgare. Këshilli për Shtetësi Bullgare pranë Ministrisë së Drejtësisë nuk i njeh dokumentet për shtetësi bullgare që jepen nga Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit. Procedurat për përfitimin e nënshtetësisë bullgare vazhdojnë 5 vjet. Gjithnjë e më shpesh nuk u jepet nënshtetësi personave me prejardhje të qartë bullgare. Bashkimi Demokratik i Bullgarëve ngul këmbë që Ministria e Drejtësisë të rishikojë refuzimet për dhënien e shtetësisë bullgare dhe të kërkojë falje nga bullgarët me origjinë të qartë bullgare.

Më shumë nga rubrika

Mbrëmja e katërt e protestave kundër qeverisë

Protesta me moto “Le të mbrojmë demokracinë” do të zhvillohet sonte në Sofje. Demonstrata e katërt me radhë është organizuar në rrjetet sociale. Dje marshimet e njerëzve, të cilët kërkojnë dorëheqjet e Kryeministrit dhe të Prokurorit të..

botuar më 20-07-12 4.21.MD
Bojko Noev

Prokuroria duhet të publikojë vendimin shpjegues për imunitetin e presidentit

Bojko Noev, ish ministër i mbrojtjes dhe ambasador në NATO i bëri thirrje Gjykatës Kushteuese menjëherë të publikojë vendimin e marrë shpjegues sa i përket imunitetit të Presidentit. “Në se imuniteti i institucionit presidencial është pohuar, siç..

botuar më 20-07-12 11.52.PD

Kryeinspektori shëndetësor: “Lërnani të punojmë, apo na ndryshoni”

“Një nga arsyet për rritjen drastike të numrit të të infektuarve me Covid-19 është se njerëzit e pranuan problemin me epideminë si të zgjedhur apo jo të rëndësishëm. Arsyeja tjetër është politizimi i problemit”, tha para BNR-së Kryeinspektori..

botuar më 20-07-12 11.12.PD