Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pakënaqësi në rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare, sepse nuk u japin nënshtetësi bullgare

Foto: capital.bg

Bashkimi Demokratik i Bullgarëve në Serbi proteston se pas arresteve në Agjencinë për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2018 ka mosbesim mes institucioneve shtetërore që japin nënshtetësi bullgare. Këshilli për Shtetësi Bullgare pranë Ministrisë së Drejtësisë nuk i njeh dokumentet për shtetësi bullgare që jepen nga Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit. Procedurat për përfitimin e nënshtetësisë bullgare vazhdojnë 5 vjet. Gjithnjë e më shpesh nuk u jepet nënshtetësi personave me prejardhje të qartë bullgare. Bashkimi Demokratik i Bullgarëve ngul këmbë që Ministria e Drejtësisë të rishikojë refuzimet për dhënien e shtetësisë bullgare dhe të kërkojë falje nga bullgarët me origjinë të qartë bullgare.

Më shumë nga rubrika

Tomisllav Donçev

Partia GERB: Presidenti kërkoi tërë pushtetin

“Ndoshta mendoni se pas fjalimit të Presidentit tani do të reagojmë në mënyrë të ngjashme. Jo nuk do të ketë reagim të tillë!” , tha Zv.Kryeministri Tomisllav Donçev në lidhje me fjalët e Presidentit Rumen Radev, me të cilat ai kërkoi dorëheqjet e..

botuar më 20-07-11 6.08.MD
Kryeprokurori Ivan Geshev

Prokurori i përgjithshëm: Presidenti shkel ndarjen e pushteteve

“Bashkuesi i kombit” për herë të radhës shkel pavarësinë e gjyqësorit dhe ushtron presion mbi Prokurorinë. Kështu Radevi shkel Kushtetutën e Bullgarisë, e cila rregullon ndarjen e pushteteve!” . Këtë e shkroi Prokurori i Përgjithshëm Ivan Geshev në..

botuar më 20-07-11 5.01.MD
Presidenti Radev

Presidenti kërkoi dorëheqjen e qeverisë dhe prokurorit të përgjithshëm

“ Vendimi i partisë qeverisëse të organizojë miting në vendin  ku zhvillohet protesta në përkrahje të Presidentit dhe në të njëjtën kohë, ishte një provokacion i qëllimshëm”, tha Presidenti Rumen Radev në fjalim para kombit. Sipas tij bullgarët..

botuar më 20-07-11 4.35.MD