Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pakënaqësi në rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare, sepse nuk u japin nënshtetësi bullgare

Foto: capital.bg

Bashkimi Demokratik i Bullgarëve në Serbi proteston se pas arresteve në Agjencinë për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2018 ka mosbesim mes institucioneve shtetërore që japin nënshtetësi bullgare. Këshilli për Shtetësi Bullgare pranë Ministrisë së Drejtësisë nuk i njeh dokumentet për shtetësi bullgare që jepen nga Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit. Procedurat për përfitimin e nënshtetësisë bullgare vazhdojnë 5 vjet. Gjithnjë e më shpesh nuk u jepet nënshtetësi personave me prejardhje të qartë bullgare. Bashkimi Demokratik i Bullgarëve ngul këmbë që Ministria e Drejtësisë të rishikojë refuzimet për dhënien e shtetësisë bullgare dhe të kërkojë falje nga bullgarët me origjinë të qartë bullgare.

Më shumë nga rubrika

Patriku Neofit

Patriku Bullgar Neofit bekoi fëmijët dhe familjet e tyre

Në një liturgji Shenjtëria e Tij   Patriku Neofit theksoi se fëmijët janë më e çmueshmja dhe më e shtrenjta për çdo njeri, për çdo familje, për çdo popull. Patriku tha se fëmijët janë bekim si për prindërit e tyre, ashtu edhe për mbarë shoqërinë. “Te ta..

botuar më 20-06-01 2.52.MD

Thirrje për kremtimin e Ditës së Botevit dhe të të Vdekurve për Lirinë e Bullgarisë

Të bëjmë homazhe dhe të vendosim lule para monumentit më të afërte të të vdekurve për çlirimin e Bullgarisë. Megjithë pandeminë të përulim kokë para stërgjyshërve të cilët sakrifikuan jetën për lirinë tonë. Këtë e tha zëvendës kryeministri dhe ministër i..

botuar më 20-06-01 2.04.MD

U anulua kremtimi i Ditës së Revolucionarit Hristo Botev për shkak të koronavirusit

Për herë të parë në historinë  144 vjeçare të kremtimit të Ditës së Revolucionarit Hristo Botev dhe të të Vdekurve për Lirinë dhe Pavarësinë e Bullgarisë u anuluan për shkak të koronavirusit. Më 1 qershor në qytetin Vraca nuk do të organizohet mitingu..

botuar më 20-06-01 1.11.MD