Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pakënaqësi në rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare, sepse nuk u japin nënshtetësi bullgare

Foto: capital.bg

Bashkimi Demokratik i Bullgarëve në Serbi proteston se pas arresteve në Agjencinë për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2018 ka mosbesim mes institucioneve shtetërore që japin nënshtetësi bullgare. Këshilli për Shtetësi Bullgare pranë Ministrisë së Drejtësisë nuk i njeh dokumentet për shtetësi bullgare që jepen nga Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit. Procedurat për përfitimin e nënshtetësisë bullgare vazhdojnë 5 vjet. Gjithnjë e më shpesh nuk u jepet nënshtetësi personave me prejardhje të qartë bullgare. Bashkimi Demokratik i Bullgarëve ngul këmbë që Ministria e Drejtësisë të rishikojë refuzimet për dhënien e shtetësisë bullgare dhe të kërkojë falje nga bullgarët me origjinë të qartë bullgare.

Më shumë nga rubrika

Paraqesin ndryshime në Ligjin për Shërbimin e Rojës Kombëtarе dhe kërkojnë dorëheqjen e shefit të dikasterit

Partitë GERB dhe “Patriotë të bashkuar” paraqitën në parlament ndryshime ligjore me të cilat shefi i Shërbimit të Rojës Kombëtare vet të përcaktojë personat të cilat të ruajë dikasteri i tij. Motivet janë se ky është shërbim pranë presidentit dhe kështu..

botuar më 20-07-10 2.37.MD
Akademik Bogdan Petrunov

Nuk janë të qarta kufijtë midis vatrave të epidemisë

Përhapja e koronavirusit në Bullgari tashmë është difuze, tha akademiku Bogdan Petrunov, drejtor i degës për mjekësi në Akademinë Bullgare të Shkencave. Ai shtoi se sa më shumë teste do të bëhen aq më shumë mostra pozitive do të ketë. Nuk mund të flitet..

botuar më 20-07-10 2.11.MD

Partia Socialiste Bullgare organizon takim protestë në qendrën e Sofjes

Pasi pushteti na ndaloi të organizojmë takimin tradicional në majën Buzluxha do të bëjmë këtë në qendrën e Sofjes para Këshillit të Ministrave si protestë kombëtare. Dhe është e domosdoshme që të gjithë pa marrë parasysh interesat partiake të bashkohemi...

botuar më 20-07-10 2.04.MD