Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pakënaqësi në rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare, sepse nuk u japin nënshtetësi bullgare

Foto: capital.bg

Bashkimi Demokratik i Bullgarëve në Serbi proteston se pas arresteve në Agjencinë për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2018 ka mosbesim mes institucioneve shtetërore që japin nënshtetësi bullgare. Këshilli për Shtetësi Bullgare pranë Ministrisë së Drejtësisë nuk i njeh dokumentet për shtetësi bullgare që jepen nga Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit. Procedurat për përfitimin e nënshtetësisë bullgare vazhdojnë 5 vjet. Gjithnjë e më shpesh nuk u jepet nënshtetësi personave me prejardhje të qartë bullgare. Bashkimi Demokratik i Bullgarëve ngul këmbë që Ministria e Drejtësisë të rishikojë refuzimet për dhënien e shtetësisë bullgare dhe të kërkojë falje nga bullgarët me origjinë të qartë bullgare.

Më shumë nga rubrika

Proteste në kohën e epidemisë

Covid-19në Bullgari: Dita e 127-të

Lehtësojnë masat kundër Covid-19, të shpallura para disa ditësh Ministria e shëndetësisë përsëri lejoi punën e kubeve të natës në ambiente të mbyllura, e cila me një urdhëresë tjetër disa ditë më parë ishte ndaluar si masë paranluese..

botuar më 20-07-12 6.01.MD

Karantinë e detyrueshme në Hungari për udhëtuesit nga Bullgaria

Rregullat e reja e Hungarisë për kufizimin e përhapjes së koronavirusit parashikojnë karantinë të detyrueshme 14-ditоre për të gjithë shtetasit e Hungarisë, të cilët vijnë nga vendet ku shkalla e rrezikut të lidhur me koronavirusin është “e verdhe”..

botuar më 20-07-12 5.33.MD

Lehtësojnë masat kundër Covid-19, të shpallura para disa ditësh

Ministria e shëndetësisë përsëri lejoi punën e kubeve të natës në ambiente të mbyllura, e cila me një urdhëresë tjetër disa ditë më parë ishte ndaluar si masë paranluese kundër Covid-19. Kushti, me të cilin hapen përsëri këto objekte është..

botuar më 20-07-12 5.14.MD