Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presioni i migracionit drejt Bullgarisë është pakësuar

Foto: BGNES

Në një takim në Sofje me Komisionaren Evropiane për Punët e Brendshme Ylva Johansson Kryeministri Bojko Borisov konstatoi se në krahasim me vitin 2019 ka pakësim të presionit të migracionit drejt Bullgarisë. Kjo u detyrohet si masave të ndërmarra në nivel kombëtar, ashtu edhe bashkëpunimit të mirë me vendet e treta fqinje, sidomos Turqinë. Borisov përshëndeti vizitat e Komisarit Johansson në vendet e BE-së që të njihet me qëndrimet e tyre sa i përket Paktit të ri të Migracionit dhe Strehimit. Në këtë lidhje Bullgaria është për bilanc mes përgjegjësisë dhe solidaritetit, duke u konstatuar specifikat kombëtare. Çdo një shtet duhet të garantojë sigurinë e vet në mënyrë të tillë që të garantohet siguria e tërë BE-së, por edhe BE-ja duhet të garantojë sigurinë e vet në një mënyrë e cila të garantojë sigurinë e shteteve që gjenden në vijën e parë”, deklaroi kategorikisht Kryeministri.

Më shumë nga rubrika

COVID-19 në Bullgari: Dita 22

COVID-19 në Bullgari: Dita 22 Tetë janë rastet e reja me COVID-19 në Sofje, të infektuarit në vend janë 346 Informacioni është nga brifingu i shtabit operativ kundër koronavirusit në orën 17.00 më 29 mars Shtabi operativ kombëtar për..

botuar më 20-03-29 7.37.MD
Prof. Mutafçijski

Tetë janë rastet e reja me COVID-19 në Sofje, të infektuarit në vend janë 346

Në orën 17.00 më 29 mars Shtabi operativ kombëtar për koronavirusin njoftoi se gjatë 24 orët e fundit janë regjistruar 8 raste të reja të koronavirusit në Bullgari dhe të gjithat janë në Sofje. Kështu të prekurit në kryeqytet janë 214, kursë në vend –..

botuar më 20-03-29 7.02.MD

Gjykata e Sofjes sanksionoi me 5 mijë euro një shkelës të karantinës

Në një seancë të zhvilluar nëpërmjet  Skype Gjykata e Rrjetit Gjyqësor të Sofjes mori vendim për masë shtrënguese garanci pasurore për shumën 5 mijë euro për një burrë, i cili qëllimisht i ka shkelur kushtet e karantinës. Para kësaj personi ka..

botuar më 20-03-29 5.18.MD