Bullgaria do t’i livrojë Shqipërisë ndihmë suplementare

Foto: EPA/BGNES

Bullgaria ka në plan të livrojë akoma 100 000 euro për rimëkëmbjen e Shqipërisë pas tërmetit në fund të vitit të kaluar, bëri të ditur Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva. Deri tani Sofja ka siguruar mbi 120 000 euro. Bullgaria ishte ndër shtetet e para, e cila që ditën e dytë pas kësaj tragjedie të madhe ofroi ndihmë humanitare, jo vetëm ndihmë financiare, vuri në dukje Zaharieva. Dërguam ekipe inxhinierësh, të cilët t’i vlerësojnë godinat, sqaroi diplomatja e parë bullgare dhe shtoi se shteti bullgar përkrah Konferencën e Donatorëve për Shqipërinë në Bruksel.

Më shumë nga rubrika

2/3 e bullgarëve janë gati të udhëtojnë pas pandemisë

63.7 për qind nga bullgarët planifikojnë të udhëtojnë menjëherë ose 2 muaj pas heqjes së kufizimeve lidhura me pandeminë. Këtë e tregon një anketimi i Shkollës së Lartë të Menaxhimit në qytetin Varnë dhe Cardiff Metropolitan University. 28.4 për qind nga..

botuar më 20-05-28 2.39.MD

Ushtria bullgare është në gjendje të plotësojë detyrat

Parlamenti miratoi raportin për gjendjen e mbrojtjes dhe forcave të armatosura gjatë 2019. Konkluzioni kryesor është se gjendja e forcave të armatosura lejon plotësimin e detyrave. Faktorët që ndikojnë negativisht mbi aftësitë mbrojtëse janë armatimi dhe..

botuar më 20-05-28 1.54.MD

Pikat shtetërore të karburanteve nuk do të krijohen me para nga buxheti

Pikat e karburanteve të cilat shteti planifikon të krijojë nuk do të shfrytëzojnë para nga buxheti tha në një intervistë për televizionin privat bTV ministri i ekonomisë Emill Karanikollov. Ai saktësoi se ata do të financohen nga një shoqatë..

botuar më 20-05-28 1.02.MD