Bullgaria do t’i livrojë Shqipërisë ndihmë suplementare

Foto: EPA/BGNES

Bullgaria ka në plan të livrojë akoma 100 000 euro për rimëkëmbjen e Shqipërisë pas tërmetit në fund të vitit të kaluar, bëri të ditur Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva. Deri tani Sofja ka siguruar mbi 120 000 euro. Bullgaria ishte ndër shtetet e para, e cila që ditën e dytë pas kësaj tragjedie të madhe ofroi ndihmë humanitare, jo vetëm ndihmë financiare, vuri në dukje Zaharieva. Dërguam ekipe inxhinierësh, të cilët t’i vlerësojnë godinat, sqaroi diplomatja e parë bullgare dhe shtoi se shteti bullgar përkrah Konferencën e Donatorëve për Shqipërinë në Bruksel.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 78

Bullgaria priti 24 majin pa festime masive Shfaqje me rastin e 24 majit – Dita e kulturës bullgare dhe e shkrimit sllav, u organizuan në mbarë Bullgarinë dhe nga bullgarët në botë. Aktivitetet tradicionale në masë u anuluan për shkak të..

botuar më 20-05-24 5.50.MD
Biblioteka Kombëtare

24 maji i bashkoi bullgarët në Bullgari dhe në botë

Shfaqje me rastin e 24 majit – Dita e kulturës bullgare dhe e shkrimit sllav, u organizuan në mbarë Bullgarinë dhe nga bullgarët në botë. Aktivitetet tradicionale në masë u anuluan për shkak të masave kundërepidemike, por fëmijët dhe të rriturit..

botuar më 20-05-24 3.25.MD
Ekaterina Zaharieva

Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva përshëndeti bullgarët në botë se e ruajnë gjuhën dhe kulturën e tyre

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva, Ministri i Kulturës Boill Banov dhe Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev përshëndetën bullgarët në botë me rastin e 24 majit. “Ju falënderojmë se i ruani gjuhën,..

botuar më 20-05-24 3.02.MD