Bullgaria do t’i livrojë Shqipërisë ndihmë suplementare

Foto: EPA/BGNES

Bullgaria ka në plan të livrojë akoma 100 000 euro për rimëkëmbjen e Shqipërisë pas tërmetit në fund të vitit të kaluar, bëri të ditur Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva. Deri tani Sofja ka siguruar mbi 120 000 euro. Bullgaria ishte ndër shtetet e para, e cila që ditën e dytë pas kësaj tragjedie të madhe ofroi ndihmë humanitare, jo vetëm ndihmë financiare, vuri në dukje Zaharieva. Dërguam ekipe inxhinierësh, të cilët t’i vlerësojnë godinat, sqaroi diplomatja e parë bullgare dhe shtoi se shteti bullgar përkrah Konferencën e Donatorëve për Shqipërinë në Bruksel.

Më shumë nga rubrika

Ulet rreziku nga tensioni social në Bullgari

Bullgaria është në vend të 46 në klasifikimin ndërkombëtar për shkallën e rrezikut nga tensioni social në 102 shtete nga mbarë bota. Allianz Social Risk Index llogaritet nga Euler Hermеs sipas 12 parametrave. Megjithëse Bullgaria është në gjysmën e..

botuar më 20-06-04 6.22.MD
Kryeprokurori Ivan Geshev

Shkaqet për mosekstradimin e personave të hetuar nga Beogradi dhe Dubai janë politike

Kryeprokurori Ivan Geshev është kategorik se shkaku që bankieri i pandehur Cvetan Vasilev të fshihet në Beograd është politik. Geshev mendon se vendimi për ekstradimin e tij është i shtetit serb, ndërsa vendimi për ekstradimin e afaristit të..

botuar më 20-06-04 5.06.MD

2.5% rritje e prodhueshmërisë gjatë tremujorit të parë

Bullgarët krijojnë nga 9.46 euro prej PBB-së së vendit për një orë pune, bëri të ditur Instituti Kombëtar i Statistikave. Gjatë tremujorit të parë PBB-ja e një nëpunësi është rritur 2.5% sipas bazës vjetore deri në 3848 euro. Punonjësit në..

botuar më 20-06-04 4.39.MD