Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pata të vogla laramane erdhën për të kaluar dimrin në Liqenin Durankullak

Foto: wikipedia.org

200 pata të vogla laramane të cilët janë një lloj i kërcënuar botërisht erdhën për të kaluar dimrin në liqenin Durankullak afër Shabllës të Bullgarisë Verilindore. Shpendët erdhën pas regjistrimit dimëror të shpendëve në zonat e lagëta gjatë të cilit nuk u vu re asnjë ekzemplar prej këtij lloji. Ndryshimet  në klimë janë shkaku për të cilin rruga shtegtare e patave të vogla laramane zgjatet deri në skajet më të largëta veriore të kontinentit. Para vitesh tufat erdhën në nëntor, por kohët e fundit kjo ndodh në janar. Më shumë pata të vogla laramane erdhën të kalojnë dimrin në Bullgari në vitin 2018, kur në mars në zonat e mbrojtura u regjistruan 30 mijë shpendë.

Më shumë nga rubrika

Masat në fuqi në gjendjen e re të jashtëzakonshme epidemike

Njerëzit në moshë mbi 60 vjeç detyrimisht do të hyjnë në spital në se janë të infektuar me Covid-19, pavarësisht nga gjendja e tyre. Këtë e vendosi ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev. Do të hospitalizohen edhe të infektuarit me sëmundje kronike, me..

botuar më 20-05-14 4.40.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Që nga dita e shtunë Greqia fillon hapjen e plazheve Temperatura në Greqi po rritet. Pritet që në fundjavë të arrijë 40 gradë Celsius. Që nga e shtuna qeveria hap plazhet e organizuara duke u respektuar të gjitha rregullat për distancë. Nën një..

botuar më 20-05-14 1.11.MD

A ka lumturi në kohën e pandemisë?

Pavarësisht se e lidhim shkencën e psikologjisë me shpirtin e plagosur e të lënduar, me frikën e ngulitur, ankthin dhe shqetësimin, mes studiuesve të saj takohen  dhe...kërkuesit e lumturisë. Sipas Kostadin Kushlevit, i cili në rolin e asistent..

botuar më 20-05-14 12.20.MD