Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

PBB-ja e Bullgarisë rritet, saldoja tregtare është pozitive

Foto: arkiv

Gjatë tremujorit të dytë të këtij viti Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) i Bullgarisë është rritur me 3.3% në krahasim me tremujorin e vitit 2018, bëri të ditur Instituti Kombëtar i Statistikave. Gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019 PBB-ja ka tejkaluar 14.3 mlrd. euro. Përqindja më e madhe i përket konsumatorit - 76.3%. Eksporti i mallrave dhe i shërbimeve në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2018 është rritur me 3.3%, kurse importi i mallrave dhe shërbimeve pakësohet me 5.5%. Saldoja pozitive e jashtme tregtare me përmasë 497 mlneuro ndikon pozitivisht mbi rritjen ekonomike dhe përbën 3.5 për qind prej PBB-së.

Më shumë nga rubrika

Kryeministri kërkoi dorëheqjet e tre ministrave

Kryeministri Bojko Borisov kërkoi dorëheqjet e Ministrit të Financave Vlladisllav Goranov, të Ministrit të Punëve të Brendshme Mlladen Marinov dhe të Ministrit të Ekonomisë Emill Karanikollov. Motivi është përgënjeshtrim i mendimeve të përhapura se..

botuar më 20-07-15 8.46.MD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 130

Qeveria zgjati gjendjen e jashtëzakonshme epidemike në vend deri më 31 korrik Gjendja e jashtëzakonshme epidemike në Bullgari zgjatet deri më 31 korrik, vendosi qeveria. Zgjatja e mëparshme u votua më 26 qershor dhe skadon në mesnatë më 15..

botuar më 20-07-15 8.34.MD

Dita e shtatë e protestave kundër qeverisë

Ditën e shtatë të protestave kundër qeverisë protestuesit mblidhen para Presidencës. Kërkesat mbeten të njëjtat –dorëheqja e qeverisë dhe e kryeprokurorit. Kordon policor gjendet para godinës së Këshillit të Ministrave. Ende nuk është e..

botuar më 20-07-15 8.00.MD