Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nikolina Angellkova: Ka nevojë për më shumë para për reklamimin e turizmit bullgar

Foto: infotourism.net

Në sencën e Këshillit Kombëtar të Turizmit ishte diskutuar Programi Kombëtar për reklamën e turizmit për vitin 2020. Financimi do të rritet, por në fund të muajit gusht do të bëhet e qartë shuma konkrete. Në buxhetin e Ministrisë së Turizmit mjetet financiare për reklamë për vitin 2019 janë 11 miliona leva (rreth 5,5 miliona euro). Për vitin tjetër do të ketë nevojë për të paktën 50% më shumë para.

Në fundin e korrikut do të dalin të dhënat statistikore për sezonin turistik gjatë qershorit. Që nga fillimi i vitit deri në fundin e majit Bullgaria është vizituar nga 2,4 miliona turistë dhe rritja është 1%. Ministrja Angellkova tha se po zhvillohen takimet me përfaqësuesit e tregjeve më të rëndësishme për vendin tonë. Përveç kësaj diskutohen mundësitë për tërheqjen e turistëve nga tregjet jo tradicionale për turizmin tonë, si ShBA-ja, India, Kina dhe Lindja e Mesme.


Më shumë nga rubrika

Turizmi ka nevojë për standarde të qëndrueshme dhe produkte tërheqëse

Vendpushimet detare dhe malore në Bullgari janë destinacione të preferuara për turistët si nga shtetet  ballkanike fqinje, ashtu dhe nga vendet-anëtare të Bashkimit Evropian. Por që të mund të ruhet kjo tendencë tek ne janë të domosdoshme..

botuar më 20-02-18 2.52.MD

“Stoli i dashurisë” afër qytetit Drjanovo - një vend për ndjenja të ndara mes natyrës

T ek ne ka vende romantike, të cilat vizitohen gjatë gjithë vitit nga çiftet e dashuruara dhe bile nga familje të tëra , vende, të cilat janë kthyer në simbol dhe shenjë  të dëshirave të fshehura njerëzore. Askush nuk mban mend se që kur një stol i..

botuar më 20-02-17 4.03.MD

Udhëtimi me tren në linjën më trase të ngushtë në Rodope – në krye të një klasifikimi britanik për udhëtime më piktoreske me tren në Evropë

Një prej atraksioneve, të cilat u bëjnë përshtypje të madhe turistëve bullgarë e të huaj te ne është udhëtimi me tren në linjën me trase të ngushtë mes qyteteve Septemvri dhe Dobrinishte. Udhëtimi me tren nëpër labirintet malore është një aventurë e..

botuar më 20-02-09 10.35.PD