Etiketa “Produkt nga Bullgaria” do të garantojë prejardhjen bullgare të ushqimeve

Pa debate Parlamenti miratoi në lexim të dytë Ligjin për Ushqimet, miratuar në lexim të parë në vitin 2017. Parashikohet që Agjencia Bullgare e Sigurimit të Ushqimeve të krijojë një regjistër kombëtar publik të prodhuesve, përpunuesve dhe distributorëve..

botuar më 20-05-27 3.00.MD

“Postat Bullgare” janë distributori i vetëm kombëtar i shpërndarjes së botimeve periodike

Nga data 1 mars 2020 me vendim të qeverisë “Postat Bullgare” janë distributori i vetëm kombëtar i shpërndarjes së botimeve periodike në territorin e mbarë vendit për 10 vjet. Për këtë punë postat do të marrin ndihmë financiare nga shteti.

botuar më 20-05-27 2.43.MD

Hotelierët bullgarë janë gati të ofrojnë zbritje çmimesh

49.1 për qind nga hotelet janë gati t’u ofrojnë klientëve periudhë alternative për rezervacionet e tyre. 62.9 për qind kanë ndërmend të zbresin çmimet e paketave, ndërsa 46.7 për qind – të fjetjeve. Këtë e tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar..

botuar më 20-05-27 1.46.MD

Akademia Bullgare e Shkencave shpreh habi nga ndërrimi i fakteve historike

Akademia Bullgare e Shkencave shpreh habi nga ndërrimi i fakteve historike dhe gjuhësore në lidhje me ekspozitën e rregulluar në Qendrën Kulturor Informative Ruse në Sofje me rastin e Festës së Arsimit dhe të Kulturës Bullgare, 24 Majit. Në të Vëllezërit..

botuar më 20-05-27 12.58.MD
Presidenti Radev

Presidenti bëri thirrje për ndryshimin e politikës tatimore

Investimi në pikat shtetërore të karburantit në kushte të paqarta nuk mund të garantojë rentabilitet. Ky hap tregon se shteti nuk ia del mbanë në luftën me kartelet e lëndëve djegëse dhe në sigurimin e një mjedisi efektiv të konkurrencës së lirë,..

botuar më 20-05-27 12.45.MD

Detarët bullgarë duan heqje të karantinës për ekuipazhet

Organizatat detare bullgare u dërguan peticion autoriteteve bullgare dhe Parlamentit Evropian për heqjen e karantinës për ekuipazhet e anijeve. Ata duan që të ketë akses të lirë tek anijet dhe tek udhëtimi me aeroplan, pasi testet e zhvilluara..

botuar më 20-05-27 12.02.MD

3 punonjës të huaj nga gazsjellësi “Rryma Ballkanike” janë me Covid-19

Ndër 17 rastet e reja të koronavirusit në Bullgari sot 3 janë nga grupi i punonjësve që mbërritën për ndërtimin e gazsjellësit “Rryma Ballkanike” afër Novi Pazarit. Edhe të tre kanë kontaktuar me punonjësin, i cili më 25 maj u pranua për mjekim në..

botuar më 20-05-27 11.14.PD

Ndryshim i treguesve të papunësisë

Për herë të parë që nga fillimi i krizës së Covid-19 të punësuarit janë më shumë nga të regjistruarit në zyrat e punësimit. Në javën nga 18 deri në 24 maj 8028 veta kanë gjetur punë, derisa të papunët e porsaregjistruar janë 7225, bëri të..

botuar më 20-05-27 10.48.PD

Policia zbuloi një depo të madhe me kokainë

Mbi 320 kg. kokainë janë gjetur në një apartament në Sofje. Supozohet se banesa në Qytetin e Studentëve është i burrit i cili u kap para kësaj me 40 kg. kokainë në veturën e tij. Janë gjetur mbi 300 pako me narkotikun në fjalë. Burimet e..

botuar më 20-05-27 9.47.PD

Në mesnatë u hoq karantina në fshatin Jasenovec në rrethin e Razgradit

Në mesnatë u hoq karantina 14 ditore në fshatin Jasenovec të rrethit të Razgradit, e cila ishte vendosur më 15 maj. U mbyllën edhe postblloqet në të gjitha hyrjet dhe daljet e vendbanimit. Shtabi vendor i krizës mendon se masa e shpejtë..

botuar më 20-05-27 9.06.PD