Sllaveja Stojanova u bë zv.ministre në Ministrinë e Mjedisit

Me urdhëresë të Kryeministrit Bojko Borisov në postin e zëvendës ministrit të mjedisit dhe ujërave është emëruar Sllaveja Stojanova. Ajo vjen në vendin e Krasimir Zhivkovit, kundër të cilit po zhvillohet hetim për shkak të aferës së importit të..

botuar më 20-06-01 7.14.MD

Biznesi bullgar insiston për legjislacion të posaçëm dhe algoritëm veprimi në raste krizash

Asociacioni i kapitalit industrial në Bullgari insiston për zhvillimin e një debati të gjerë dhe jo të politizuar në shoqëri dhe për hartimin e legjislacionit dhe algoritmit të veprimit në raste të krizave të ardhshme me përmasat e asaj të Covid-19...

botuar më 20-06-01 6.42.MD

Pa maska në restorante dhe lokale

Pavarësisht nga urdhëresa e Ministrit të shëndetësisë Kirill Ananiev për mbajtjen e detyrueshme të maskave në vende publike në ambiente të mbyllura, në restorantet, lokalet dhe pub-et lejohen përjashtime. Kjo  është shkruar në udhëzimet e shpallura..

botuar më 20-06-01 6.02.MD

Partia GERB ofron ndihmë të njëhershme për fëmijët nga familjet e dobëta sociale

Ky propozim do të paraqitet në parlament, shkroi kryeministri Bojko Borisov në profilin e tij në Facebook. Ideja i përket ministres sociale Denica Saçeva e cila propozon që familjet e dobëta sociale me fëmijë në klasën e tetë të marrin ndihmë të..

botuar më 20-06-01 4.01.MD

Më se 40 për qind nga lulet e trëndafilit sivjet nuk do të mblidhen

Përpunuesit bullgarë të trëndafilave vet përballojnë situatën përderisa në Turqi shteti ndihmon dhe kështu ul çmimet në tregjet botërore. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare përpunuesi i trëndafilave Metodi Stefanov. Sipas tij ulja e çmimeve..

botuar më 20-06-01 3.49.MD
Patriku Neofit

Patriku Bullgar Neofit bekoi fëmijët dhe familjet e tyre

Në një liturgji Shenjtëria e Tij   Patriku Neofit theksoi se fëmijët janë më e çmueshmja dhe më e shtrenjta për çdo njeri, për çdo familje, për çdo popull. Patriku tha se fëmijët janë bekim si për prindërit e tyre, ashtu edhe për mbarë shoqërinë. “Te ta..

botuar më 20-06-01 2.52.MD

Thirrje për kremtimin e Ditës së Botevit dhe të të Vdekurve për Lirinë e Bullgarisë

Të bëjmë homazhe dhe të vendosim lule para monumentit më të afërte të të vdekurve për çlirimin e Bullgarisë. Megjithë pandeminë të përulim kokë para stërgjyshërve të cilët sakrifikuan jetën për lirinë tonë. Këtë e tha zëvendës kryeministri dhe ministër i..

botuar më 20-06-01 2.04.MD

U anulua kremtimi i Ditës së Revolucionarit Hristo Botev për shkak të koronavirusit

Për herë të parë në historinë  144 vjeçare të kremtimit të Ditës së Revolucionarit Hristo Botev dhe të të Vdekurve për Lirinë dhe Pavarësinë e Bullgarisë u anuluan për shkak të koronavirusit. Më 1 qershor në qytetin Vraca nuk do të organizohet mitingu..

botuar më 20-06-01 1.11.MD

Borisov dhe Vuçiç inspektuan ndërtimin e “Rrymës Ballkanike”

Në helikopterin e qeverisë Kryeministri Bojko Borispov ia tregoi nga ajri mysafirin e vet – Presidentit serb Aleksandër Vuçiç përparimin e ndërtimit të “Rrymës Ballkanike”. Gazsjellësi është me gjatësi 474 km. Deri në kufirin serb do të ndërtohen..

botuar më 20-06-01 12.30.MD

Paraqitën iniciativën “Bëj sport me Presidentin”

Mungesa e aktivitetit fizik ndër njerëzit e rinj në Bullgari po shndërrohet në një sfidë gjithnjë e më të rëndësishme të botës moderne, tha Presidenti Rumen Radev gjatë paraqitjes së ueb-platformës së iniciativës kombëtare “Bëj sport me..

botuar më 20-06-01 12.00.MD