Ministri Karakaçanov

Pandemia vonoi një pjesë të projekteve në mbrojtje

Megjithë thirrjet populliste që të jepen para në ndihmë të sektorëve të ndryshëm, pakësimi i mjeteve për mbrojtjen nuk është shqyrtuar në qeveri, ose në nivel koalicioni, tha Ministri i Mbrojtjes Krasimir Karakaçanov. Para Komisionit..

botuar më 20-06-04 6.52.MD

“Bulgaria Air” rimëkëmb fluturimet

“Bulgaria Air” rimëkëmb plotësisht fluturimet e veta të brendshme deri në Varna. Që nga 29 qershori përsëri do të ketë fluturim ditor deri në Burgas. Gjatë kohës së izolimit dhe distancimit social kishte vetëm nga 1 fluturim deri në Varna, ndërsa..

botuar më 20-06-04 6.31.MD

Ulet rreziku nga tensioni social në Bullgari

Bullgaria është në vend të 46 në klasifikimin ndërkombëtar për shkallën e rrezikut nga tensioni social në 102 shtete nga mbarë bota. Allianz Social Risk Index llogaritet nga Euler Hermеs sipas 12 parametrave. Megjithëse Bullgaria është në gjysmën e..

botuar më 20-06-04 6.22.MD
Kryeprokurori Ivan Geshev

Shkaqet për mosekstradimin e personave të hetuar nga Beogradi dhe Dubai janë politike

Kryeprokurori Ivan Geshev është kategorik se shkaku që bankieri i pandehur Cvetan Vasilev të fshihet në Beograd është politik. Geshev mendon se vendimi për ekstradimin e tij është i shtetit serb, ndërsa vendimi për ekstradimin e afaristit të..

botuar më 20-06-04 5.06.MD

2.5% rritje e prodhueshmërisë gjatë tremujorit të parë

Bullgarët krijojnë nga 9.46 euro prej PBB-së së vendit për një orë pune, bëri të ditur Instituti Kombëtar i Statistikave. Gjatë tremujorit të parë PBB-ja e një nëpunësi është rritur 2.5% sipas bazës vjetore deri në 3848 euro. Punonjësit në..

botuar më 20-06-04 4.39.MD

Punonjësit mjekësorë që nuk janë mjekë do të mund të themelojnë qendra mjekësore

Infermieret morën të drejtën të themelojnë qendra mjekësore. Këtë të drejtë e kanë gjithashtu asistentët mjekësorë, mamitë dhe terapeutët e rehabilitimit, si persona fizikë, ashtu dhe nëpërmjet firmave të regjistruara nga ata. Kjo u bë e mundur pas..

botuar më 20-06-04 4.26.MD

Prokuroria kontrollon sinjalet për afaristë që fshihen nga ligji

Prokuroria heton dy sinjale të reja për procesin kundër afaristit të akuzuar Vasill Bozhkov, i cili fshihet nga drejtësia bullgare në Dubaj. Njëri është dhënë nga Bozhkovi me anë të postës elektronike dhe i është drejtuar Kryeprokurorit, ndërsa..

botuar më 20-06-04 3.38.MD
Ivan Ivanov

Rregullatori premtoi uljen e çmimeve të ngrohjes

Çmimi i ngrohjes do të ulet me 14 për qind për sezonin e ri vjeshtë-dimër, njoftoi kryetari i Komisionit të Rregullimit Energjetik dhe Ujor Ivan Ivanov. Për Sofje çmimi do të ulet me afro 15 për qind. Qëllimi i vetëm është që provokohet panik, shtoi..

botuar më 20-06-04 2.18.MD

Bilanci pozitiv tregtar mbështet rritjen ekonomike në Bullgari

Rritja ekonomike në Bullgari u vonua gjatë tremujorit të parë të vitit 2020 për shkak të konsumit të kufizuar që para pandemisë së koronavirusit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar Statistikor. Gjatë tremujorit të parë të 2020 produkti i brendshëm..

botuar më 20-06-04 1.28.MD
Bojko Borisov

Kryeministri do të kërkojë ndërrim të udhëheqjes së rregullatorit energjetik për shkak të çmimit të ngrohjes

Kryeministri Bojko Borisov tha, se mandati i udhëheqjes së Komisionit të Rregullimit Energjetik dhe Ujor skadon dhe do të kërkojë ndërrimin e saj. Ai e deklaroi këtë pasi rregullatori kërkoi rritjen e çmimit të ngrohjes deri në 22 për qind. “ Kemi uljen..

botuar më 20-06-04 1.08.MD