Të shëruarit përsëri janë më shumë nga të infektuarit me Covid-19

17 janë rastet e reja të koronavirusit në Bullgari gjatë 24 orëve të fundit, tregojnë të dhënat pas testimit të 1557 vetave. Numri total i të infektuarve me koronavirus deri tani është 2460, tha doc. Dimo Dimov, sekretar i Shtabit Operativ..

botuar më 20-05-27 8.27.PD
Ministrja Angellkova

Bullgaria është duke përgatitur rifillimin e udhëtimeve turistike

Jemi duke përgatitur protokolle për rifillimin e udhëtimeve turistike, tha Ministrja e Turizmit Nikolina Angellova në një takim video me ambasadorët e vendeve të BE-së në Bullgari. Ministrja ka informuar me hollësi për hapat në lidhje me..

botuar më 20-05-27 7.50.PD

Bullgaria i dërgoi Moldavisë ndihmë në luftimin e Covid-19

Republika e Moldavisë mori nga qeveria bullgare ndihmë humanitare për luftimin e Covid-19. Pakoja e destinuar për institucionet mjekësore moldaviane përfshin 500 kostume mbrojtëse, 500 syze dhe 500 maska. Vlera e tyre e përbashkët është 22 728..

botuar më 20-05-26 8.26.MD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 80

Sallat e vallëzimit, teatrot dhe operat mund të punojnë në të mbyllur Pas një takimi të përfaqësuesve të lidhjeve artistike krijuese me ministrat e shëndetësisë Kirill Ananiev dhe të kulturës Boill Banov u bë e qartë se sallat e..

botuar më 20-05-26 8.08.MD
doc. dr. Boni Petrunova

Nuk janë hequr artefakte nga Muzeu Historik Kombëtar

Askush nuk ka hyrë dhe nuk ka nxjerrë artefakte nga Muzeu Historik Kombëtar, tha para BNR-së drejtoresha e institucionit doc. Boni Petrunova. Ajo e bëri komentin me rastin e një pohimi të afaristit Vasill Bozhkov, i cili fshihet në Dubai, se një..

botuar më 20-05-26 7.02.MD
Akad. Angell Gëllëbov

Një akademik bullgar dyshon se do të ketë valë të dytë të Covid-19

Nuk mendoj se do të ketë valë të dytë të koronavirusit. Është me rëndësi se virusi dobëson. Është i gëzueshëm fakti se krijohen antitrupa pas vaksinimit, komentoi para BNR-së akad. Angell Gëllëbov. Virusologu tha se nuk dihet se çfarë e..

botuar më 20-05-26 5.46.MD

Postat bullgare paralajmërojnë për mashtrime në emrin e tyre

Kompania shtetërore “Postat Bullgare” paralajmëroi se në emrin e saj përhapen mesazhe në postën elektronike me premtime për çmime tërheqëse. Nën formën e anketave, ose lojërave mashtruesit përpiqen të marrin të dhëna personale, ose numra të kartave..

botuar më 20-05-26 4.59.MD
UNSS

Universiteti për Ekonomi Kombëtare dhe Botërore mori akreditim të ri

Universiteti për Ekonomi Kombëtare dhe Botërore (UNSS) në Sofje mori akreditim të ri nga Instituti i Kontabilistëve të Certifikuar të Menaxhimit CIMA. UNSS është i vetmi universitet bullgar me specialitete financiare, të cilat janë akredituar..

botuar më 20-05-26 4.47.MD

Nën 30% prej bullgarëve jetojnë në fshatra

Në fund të vitit 2019 171 fshatra në Bullgari janë pa popullsi, ndërsa 446 kanë nën 9 banorë, tregon statistika kombëtare. Akoma 26 vendbanime të reja janë shpopulluar në krahasim me 2018-ën. Vendet e shpopulluara janë më shumë në regjionin malor..

botuar më 20-05-26 3.59.MD

Bregdeti bullgar është një prej vendeve më të sigurta në Evropë

Bullgaria dhe bregdeti ynë pranë Detit të Zi janë vendet më të sigurta në Evropë. Do të përfitojmë nga kjo, por duhet të vazhdojmë të respektojmë strikt masat kundërepidemike, deklaroi dr. Angell Kunçev nga Shtabi Operativ Kombëtar për luftimin e..

botuar më 20-05-26 3.34.MD