COVID-19 në Bullgari: Dita e 30

Pritet që kulmi i infektimit në Bullgari të jetë rreth Pashkëve 549 janë rastet e ripohuara të COVID-19 në Bullgari, bëri të ditur Shtabi Operativ Kombëtar. Më 6 prill u konstatuan akoma 8 raste të reja. Të gjitha ato janë në Sofje. 201..

botuar më 20-04-06 8.47.MD
Menda Stojanova

Ndryshimet në buxhet zgjerojnë përkrahjen shtetërore për biznesin

Personat që paguajnë vetë kontributet e sigurimeve shoqërore do të mund të marrin hua pa interes, tha Kryetarja e Komisionit për Buxhetin Menda Stojanova. Ata do të mund të marrin hua mujore prej 750 eurosh, interesi do të paguhet nga shteti, ndërsa..

botuar më 20-04-06 8.12.MD

Rritje e dyfishtë e kërkesave për ndihmën shtetërore sipas skemës "60/40"

Janë parashtruar 643 kërkesa të punëdhënësve për kompensime sipas skemës “60/40”, sipas së cilës 60 për qind e pagës së punonjësit paguhet nga shteti, ndërsa 40 për qind – nga biznesi në periudhën e gjendjes së jashtëzakonshme. Kjo është një rritje..

botuar më 20-04-06 7.42.MD

Bullgaria shiti letra shtetërore me vlerë 100 mln euro

Bullgaria shiti letra shtetërore me vlerë 100 mln euro. Ky është emisioni i pestë i radhës i letrave shtetërore me vlerë që nga fillimi i vitit 2020 dhe emisioni i parë në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme. Kështu borxhi i shtetit për këtë vit bëhet..

botuar më 20-04-06 7.26.MD

Ministri i Shëndetësisë dha urdhër për mbajtjen e detyrueshme të maskave në tregjet e fermerëve

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev dha urdhër për punën në tregjet e fermerëve. Ndër masat e shënuara janë: vendosja e gardhave që të mos grumbullohen në një vend shumë njerëz dhe të ketë lëvizje të njëanshme, distancë e detyrueshme mes njerëzve të..

botuar më 20-04-06 6.39.MD

8 raste të reja të COVID-19 në vend

549 janë rastet e ripohuara të COVID-19 në Bullgari, bëri të ditur Shtabi Operativ Kombëtar. Më 6 prill u konstatuan akoma 8 raste të reja. Të gjitha ato janë në Sofje. 201 pacientë janë vendosur në spitale. 26 janë në repartet e urgjencës dhe në..

botuar më 20-04-06 6.18.MD
Ministri Vlladisllav Goranov

Ministri i Financave Vlladisllav Goranov bëri thirrje që të jemi më të matur gjatë ditëve të para të krizës

Të jemi më të matur gjatë ditëve të para të krizës dhe t’i shpërndajmë resurset së pari për më të prekurit, për këtë bëri thirrje Ministri i Financave Vlladisllav Goranov në debatin për aktualizimin e buxhetit shtetëror. Debati për ndihmën e..

botuar më 20-04-06 5.57.MD

Komisioni Evropian miratoi marrëveshjen për VIVACOM

KE-ja miratoi blerjen e operatorit bullgar të telekomunikacioneve “Viva Telecom Bulgaria” dhe të shoqërisë bije “Kompania bullgare e telekomunikacioneve” nga kompania holandeze United Group BV. Sipas Brukselit marrëveshja u përgjigjet të gjitha..

botuar më 20-04-06 5.22.MD

KE: Bullgaria nuk duhet të pengojë udhëtimin e punëtorëve sezonalë

Bullgaria nuk duhet të pengojë udhëtimin e punëtorëve sezonalë nga vendi ynë deri në vendet e punës së tyre, tha para gazetës “Sega” një zëdhënës i Komisionit Evropian. Udhëzimet për lëvizje të lirë të punëtorëve gjatë kohës së pandemisë së..

botuar më 20-04-06 5.05.MD
Dr. Georgi Galev

7 janë të infektuarit në Ambulancën e Sofjes

7 nëpunës të Qendrës së mjekësisë urgjente – Sofje janë infektuar me COVID-19, njoftoi drejtori i spitalit “N.I.Pirogov” d-r Georgi Galev. Ata janë nën karantinë dhe shfaqjet e sëmundjes tek ata janë të lehta, sqaroi ai. Priten rezultatet përfundimtare..

botuar më 20-04-06 4.32.MD