Bullgaria dhuron kostume mbrojtëse për mjekët shqiptarë

“ Në vijim të politikës bullgare për mbështetje për zhvillim, qeveria bullgare siguron kostume mbrojtëse për personelin mjekësor në Republikën e Shqipërisë, Republikën e Kosovës, Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe në shtete të tjera në rajon edhe..

botuar më 20-05-22 4.32.MD

Radioja Kombëtare Bullgare – sjellësja e së mirës

Sipas të dhënave demografike të Institutit Kombëtar të Statistikave aty nga fundi i vitit të kaluar në 23% nga vendbanimet në Bullgari  banuesit janë nga 1 deri më 49 veta. Qarku i Veliko Tërnovos është në vendin e dytë në vend për nga numri i..

botuar më 20-05-22 1.41.MD

Banja Mbretërore në Banjka shkëlqen në pamjen e saj autentike

Godina emblematike e Banjës Minerale në Bankja së shpejti do të hapë dyer për vizituesit e saj. Ajo ka një histori mbi 100 vjeçare, ndërsa ndërtimi i saj ka filluar që në vitin e largët 1907, nën udhëheqjen e arkitektit të njohur gjerman Karl..

botuar më 20-05-22 9.39.PD

Kërkimi i pronave në periferi do të rritet

Pandemia nga Covid-19 ndryshoi axhendën dhe mënyrën e jetës të milionë bullgarëve gjatë muajve të fundit. Na bëri që të jemi më të përulur, dhe të përkujdesur për të afërmit dhe miqtë tanë, por dhe të kërkojmë një vend, ku qe të jemi larg dozës ditore të..

botuar më 20-05-21 11.10.PD

Studentët bullgarë e përmirësojnë sistemin e arsimit me teknologji të reja

Skuadra prej 28 vendeve morën pjesë në konkursin e gjigantit teknologjik “Microsoft” për inovacione në arsim „The next AI Guardians”. Një nga të gjashtë skuadrat, të cilat kanë arritur deri në final në mesin e muajit qershor është e studentëve nga..

botuar më 20-05-20 1.30.MD

A do të shtrëngojmë duart dhe pas pandemisë?

Në Egjiptin e Lashtë –në qoftë se mund t’u besohet hieroglifëve, njerëzit dhe hyjnitë e kanë lidhur më tepër besimin midis tyre përmes shtrëngimit të duarve. 5 mijëvjeçarë më vonë të zgjasësh dorën dikujt është kthyer jo thjesht në një gjest të..

botuar më 20-05-18 12.47.MD

Pranvera është stina e kafshëve shtëpiake të braktisura

“Po kërkoj shtëpi... Ishin të hedhur në shkurre...” ose “Nënën e tyre e helmuan, ndërsa ata janë të pafuqishëm...” Zakonisht kështu fillojnë historitë e shumicës së kafshëve të cilët çdo ditë mund të shihen në rrjetet sociale. Me ardhjen e..

rinovuar më 20-05-18 7.55.PD

Për pasurinë e gjelbër të Bullgarisë

I padyshimtë është kontributi i pyjeve për cilësinë e jetës së njerëzimit. Madje në Islandë u qe drejtuar apel njerëzve që ti përqafojnë pemët, që të mund të evitojnë në ndonjë farë mënyre izolimin të shkaktuar nga pandemia e Covid-19. Pyjet dhe zonat e..

rinovuar më 20-05-18 7.48.PD

Suksese në terren, por dhe me laps në dorë mbi faqen e bardhë

Jeta e bashkatdhetarit Stefan Ivanov është një varg prej sukseseve marramendëse si në terrenin e atletikës së lehtë, kështu dhe në gjirin e artit, si një piktor autodidakt. Por, përshtypje më të madhe bën fuqia e shpirtit, e cila e çon njeriun e ri..

rinovuar më 20-05-18 7.44.PD

Akademia e Shkencave: Virusi vdes nga rrezet ultravjollcë

“Punojmë me analog të koronavirusit, të izoluar në vitet e 60-të të shekullit të kaluar dhe regjimet e tij na tregojnë si do të ndikojnë lëndët tona kundërvirale mbi virusin aktual”. Këtë e tha para televizionit Nova TV prof. asoc. Penka Petrova,..

botuar më 20-05-17 6.55.PD