Importi i krahut të punës nga jashtë mund të shpëtojë bujqësinë bullgare

Kriza e shkaktuar nga koronavirusi, i drejtoi fermerët dhe blegtorët përpara vështirësive, të cilat kërcënojnë mbijetesën e tyre. Fermerët gjithnjë e më vështirë organizojnë procesin e punës në fermat e tyre dhe vuajnë nga mungesa e burimeve..

botuar më 20-05-19 12.10.MD

Akoma nuk ka indikatorë të qartë sa do të ngecë ekonomia

Në mes të pandemisë Covid-19 ekspertët dhe analizuesit ekonomikë paralajmëruan, se bota qëndron para krizës më të rëndë ekonomike e ngjashme me Depresionin e Madh të viteve 30-të të shekullit të kaluar. Sipas parashikimeve të Komisionit Evropian..

botuar më 20-05-19 11.50.PD

Pandemia kërcënon dhe prodhimin e trëndafilave në Bullgari

Muaji maj është një muaj festiv për të gjitha rajonet , në të cilat rritet trëndafili vajdhënës. Kjo mënyrë jetese po provon vështirësi serioze në kushtet e pandemisë. Fermat e trëndafilave tek ne janë të shumta, por sivjet lulet mund të mbeten të..

botuar më 20-05-15 5.29.MD

Mbeten të paqarta e ardhmja e aviacionit dhe çmimet e biletave të avionëve

Për shkak të pandemisë 80% prej avionëve aktualisht nuk fluturojnë dhe të gjitha kompanitë ajrore pasojnë humbje kolosale. Disa prej tyre tashmë falimentuan. Pikërisht qielli pa avionë provokoi bisedën me gazetarin Aleksandër Bogojavlenski *..

botuar më 20-05-15 11.48.PD

“Bashkimi Evropian mbështet dega në krizë me skemë garancie prej 50 milionë eurove”

Fondi Evropian i Investimeve dhe Komisioni Evropian do t’u ndihmojnë personave fizikë dhe organizatave, të cilat duan të investojnë në zotësi dhe arsim. Mekanizmi kryesor i garancisë do të jetë në përmasë të 50 milionë eurove dhe do të sigurojë..

botuar më 20-05-12 12.51.MD

Po diskutohen masat në përkrahje të biznesit dhe pas gjendjes së jashtëzakonshme

Çështja për daljen nga kriza e shkaktuar nga Covid-19, po bëhet gjithnjë e më aktuale në Bullgari. Në këtë etapë zgjidhja e saj është e lidhur kryesisht me masa  për të ndihmuar njësitë më të prekura në ekonomi - ndërmarrjet e vogla dhe të mesme...

botuar më 20-04-30 1.22.MD

“Fitch” nuk ndryshon vlerësimin financiar të Bullgarisë (BBB)

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kreditit “Fitch Ratings” ripohoi vlerësimin financiar “BBB” të Bullgarisë dhe rivlerësoi perspektivën për  rejtingun afatgjatë të kreditit për monedhën vendase dhe për valutat e huaja nga “pozitive” në “të..

botuar më 20-04-25 10.32.PD

8 instrumente financiare do të përkrahin biznesin dhe qytetarët në Bullgari

Nëpërmjet 8 instrumenteve të ndryshme financiare me resurs publik prej rreth 4.5 mlrd levash (2.3 mlrd euro) shteti do të përkrahë biznesin e vogël dhe të mesëm, personat që i paguajnë vetë kontributet e sigurimeve shoqërore dhe ata që janë me leje pa..

botuar më 20-04-21 2.35.MD

Bullgari për sociologjinë ekonomike dhe krizën

Këto ditë të krizës së rëndë të koronavirusit u përhapën shumë studime sociologjike për opinionin publik të bullgarëve për situatën e tanishme. Në plan të parë janë çështjet të cilat u përkasin problemeve shëndetësore dhe masave të autoriteteve për..

botuar më 20-04-15 12.29.MD

Drejtim i ri në zhvillimin e bujqësisë bullgare për shkak të koronavirusit

Prodhuesit bullgarë të drithërave janë të shqetësuar për prodhimin e tyre sepse ai gjen treg kryesisht jashtë shtetit. Dhe në se epidemia e COVID-19 do zmadhohet, kjo mund të bëhet pengesë që rendimentet e sivjetshëm të drithërave të eksportohen..

botuar më 20-04-08 11.16.PD