Më se një e treta e familjeve bullgare qëndrojnë në të ftohtë dhe ndotin ambientin rrethues

Bullgaria shtrihet në Evropën Juglindore ku supozohet se klima është më e butë, se ka më shumë ditë me diell dhe me ngrohtësi dhe se rrallë imponohet ngrohje suplementare të banesave dhe të dikastereve. E vërteta është, se vendi ynë shtrihet në..

botuar më 20-01-08 3.31.MD

Para dhe shëndetësi

Sot shëndetësia e mire kushton shumë para. Dhe prandaj jo të gjithë njerëzit mund t’i ndjekin këshillat për një mënyrë jetese të shëndetshme, pavarësisht se sipas 68% prej bullgarëve gjëja më e rëndësishme është shëndeti. Këtë e tregon anketa e..

botuar më 20-01-07 11.55.PD
Më shqetësuese është situata në Pernik, ku liqeni “Studena” që shërben për furnizimin e ujit të pijshëm është bosh.

Uji në Bullgari pakësohet dhe bëhet më i shtrenjtë

Problemet e lidhura me furnizimin e ujit në Bullgari bëhen gjithnjë e më të shumta dhe më serioze. Popullsia e vendit tonë është 7 miliona dhe 315 mijë prej shtetasve bullgarë janë prekur nga ndërprerjet e furnizimeve të ujit. Furnizime me orare ka..

botuar më 20-01-02 3.08.MD

2019-ta – viti me rritje të radhës të investimeve të drejtpërdrejta të huaja në Bullgari

Tendenca e rritjes së investimeve të drejtpërdrejta të huaja në Bullgari po vazhdon dhe gjatë vitit 2019. Sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare për periudhën janar-tetor ato janë afro 953.3 milionë euro dhe tejkalojnë me 554 milionë ato nga e..

botuar më 19-12-28 10.10.PD

Sa, ku dhe për çfarë harxhon bullgari për festat e Vitit të Ri

Pritet se në Bullgari do ta tejkalojmë me të paktën 10% kufirin psikologjik prej 1 mlrd. euro për harxhime të lidhura me festat e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri – për dhurata, ushqime dhe udhëtime. Në lidhje me këtë mund të nxjerrim disa..

botuar më 19-12-21 9.10.PD

Buxheti 2020 - çfarë gjëje të re?

Buxheti i Bullgarisë për vitin 2020 e vë aksentin  për vit të radhës mbi shtimin e rrogave në sektorin publik dhe mbi politikën për një rritje më serioze të rrogave të mësuesve, të cilat do të dyfishohen në kuadrin e mandatit katërvjeçar të qeverisë...

botuar më 19-12-18 3.16.MD

Punëdhënësit dhe sindikatat së bashku kundër termocentraleve amerikane

Para pak kohe Kryeministri Bojko Borisov deklaroi se e ardhmja e centraleve të qymyrit nuk është e mirë, sidomos tani, kur Komisioni Evropian miratoi planin për “Evropën e Gjelbër”. Pozita e publikuar e përbashkët para tri ditësh e punëdhënësve dhe..

botuar më 19-12-13 3.55.MD
Javën e kaluar Presidenti rus e akuzoi Bullgarinë se e vonon qëllimisht ndërtimin e “Rrymës Turke” nën presion të huaj.

Tension i ri mes Bullgarisë dhe Rusisë në lëmin e projekteve të gazit

Projektet bullgaro-ruse nuk zhvillohen mirë kohët e fundit, madje ka mundësi që ai i fundit prej tyre – “Rryma Turke”, i cili duhej të hynte në veprim vitin tjetër, të rrëzohet krejtësisht. Para tij, gjatë vitit 2014, dështoi projekti gjigant “Rryma..

botuar më 19-12-09 4.20.MD

Për të pasur biznes të suksesshëm, duhet të kesh një ekip të mirë dhe aftësinë ta dëgjosh atë

Dita, në të cilën nderojmë Shën Kollin Çudibërësin (6 dhjetor) është festa profesionale e bankierëve në Bullgari. Sipas legjendës shenjtori i lindur në Azinë e Vogël, ka jetuar si fajdexhi dhe ka ndihmuar të varfëritë, duke dhuruar fshehtazi..

botuar më 19-12-06 2.13.MD

Komisioni për Mbikëqyrje Financiare prezantoi për diskutim publik projektin e ri të sistemit “bonus-malus”

Sigurimi i detyrueshëm TPL i makinave në Bullgari mund të bëhet katër herë më i shtrenjtë. Kjo mund të bëhet nëpërmjet mënyrës së re të llogaritjes së tij në kuadrin e sistemit “bonus-malus”. Këtë e parashikon projektligji i ri që ishte prezantuar për..

botuar më 19-11-29 3.48.MD