Eмисия новини
от 04.00 часа

Pakënaqësi në rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare, sepse nuk u japin nënshtetësi bullgare

Bashkimi Demokratik i Bullgarëve në Serbi proteston se pas arresteve në Agjencinë për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2018 ka mosbesim mes institucioneve shtetërore që japin nënshtetësi bullgare. Këshilli për Shtetësi Bullgare pranë Ministrisë së..

24.02.20 15:15 |

Komisioni për shtetësinë bullgare evidentoi punën e vet

5793 veta morën shtetësi bullgare për 9 muajit e parë të vitit 2019. Këtë e njoftoi komisioni për dhënien e shtetësisë bullgare pranë nënpresidentes Ilijana Jotova. Sipas kërkesave ligjore i huaji që dëshiron të marrë shtetësi bullgare duhet të vërtetojë..

04.01.20 09:25 |

Eurostat: Bullgaria u ka dhënë shtetësi bullgare 914 vetave nga vendet jashtë BE-së në vitin 2017

Republika e Bullgarisë u ka dhënë shtetësi bullgare 914 vetave nga vende të ndryshme jashtë Bashkimit Evropian. Këtë e tregojnë të dhënat e drejtorisë evropiane të statistikave Eurostat, të shpallura sot. Të dhënat janë për vitin 2017. Më shumë..

23.07.19 16:20 |

Gjuha bullgare duhet të jetë një kriter i parevokueshëm për marrjen e shtetësisë bullgare

Me një kuotë prej 2000 vetave nuk arrijmë të tërheqim studentë nga jashtë me vetëdije bullgare, tha Nënpresidentja Iljana Jotova gjatë hapjes së Seminarit Veror të Gjuhës dhe Kulturës Bullgare në Universitetin e Veliko Tërnovos. Iljana Jotova i..

15.07.19 14:18 |

VMRO me iniciativë për një dokument të ri personal për bullgarët jashtë shtetit

Deputetët nga partia VMRO, e cila merr pjesë në koalicionin drejtues, shpallën një iniciativë legjislative, e cila parashikon futjen e një dokumenti të ri personal për njerëzit të cilët jetojnë jashtë kufirit dhe janë me prejardhje bullgare. Ideja..

13.06.19 12:02 |
Fshati Kriniçnoe, Ukrainë

Nënpresidentja Ilijana Jotova për Radio Bullgarinë: Inercia është më e rrezikshme sesa janë reformat

Faleminderit për mundësinë për të folur për Radio Bullgarinë, sepse transmetoni për bashkatdhetarët tanë jashtë shtetit – ky për mua dhe për institucionin tonë është prioritet i madh, nënvizoi Nënpresidentja Ilijana Jotova. Ndër kompetencat e..

27.05.19 11:02 |

Punëdhënësit kërkojnë qasje në shtetësinë bullgare të investitorëve të huaj

Punëdhënësit dëshirojnë që investitorët e huaj të kenë mundësi të aplikojnë për shtetasi bullgare. Opinioni i tyre është shprehur në letrën e Asociacionit të Organizatave të Punëdhënësve Bullgare dërguar Zv. Kryeministres Marijana Nikollova dhe..

10.05.19 15:21 |

Ulje e dhënies së shtetësisë bullgare me 44 për qind

Në vitin 2017 Republika e Bullgarisë u ka dhënë shtetësi bullgare 914 vetave, tregojnë të dhënat e Eurostatit. Më shumë pasaporta bullgarë kanë marrë 185 ukrainas, 174 rusë dhe 110 turq, përkatësisht 22, 19, 12 për qind prej numrit të përgjithshëm të..

06.03.19 17:27 |

Nga 20 deri në 50 në ditë janë aplikacionet elektronike për shtetësi bullgare

Nga dita e parë e punës e vitit 2019 njerëzit, të cilët kanë dëshirë të marrin shtetësi bullgare, të ndërrojnë ose të rivendosin shtetësinë e tyre, mund të caktojnë datën dhe orën e paraqitjes së kërkesës dhe të zhvillimit të intervistës vetëm në..

25.01.19 16:37 |

Nënpresidentja Margarita Popova për dhënien e shtetësisë bullgare dhe strehimit gjatë vitit të parë të mandatit të saj

Mbi 18 mijë veta kanë marrë shtetësi bullgare gjatë vitit të parë të mandatit të nënpresidentes Margarita Popova. Prej tyre afro 80 për qind janë bullgarë etnikë. Për periudhën në fjalë nuk është miratuar asnjë kërkesë për strehim. Këtë e tregon raporti i..

24.01.13 11:37 |
Всички новини: днес | вчера