Eмисия новини
от 05.00 часа

Pakënaqësi në rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare, sepse nuk u japin nënshtetësi bullgare

Bashkimi Demokratik i Bullgarëve në Serbi proteston se pas arresteve në Agjencinë për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2018 ka mosbesim mes institucioneve shtetërore që japin nënshtetësi bullgare. Këshilli për Shtetësi Bullgare pranë Ministrisë së..

24.02.20 15:15 |

Komisioni për shtetësinë bullgare evidentoi punën e vet

5793 veta morën shtetësi bullgare për 9 muajit e parë të vitit 2019. Këtë e njoftoi komisioni për dhënien e shtetësisë bullgare pranë nënpresidentes Ilijana Jotova. Sipas kërkesave ligjore i huaji që dëshiron të marrë shtetësi bullgare duhet të vërtetojë..

04.01.20 09:25 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Këshilli për punë me bullgarët jashtë shtetit i bëri bilanc veprimtarisë së vet gjatë vitit 2019

Këshilli për punë me bullgarët jashtë shtetit pranë Nënpresidentit shqyrtoi në mbledhjen e fundit për vitin 2019 forumin e ardhshëm me bullgarët jashtë shtetit, ku nuk do të ketë tema të ndaluara. Nënpresidentja Ilijana Jotova konstatoi se është miratuar..

20.12.19 18:12 |

Thjeshtësohen procedurat për qëndrimin e të huajve në Bullgari

Qeveria ndryshoi rregulloren për zbatimin e Ligjit për të Huajit në Bullgari. Lehtësohet aplikimi për qëndrimin e të huajve me prejardhje bullgare. Hiqet koordinimi konsullor për të huajit me prejardhje bullgare, si punëtorë shkencorë dhe studentë të..

06.11.19 15:52 |

Kryeprokurori kërkon mekanizëm për kontroll në rastet kur pasaportat bullgare jepen kundrejt investimit

Kryeprokurori Sotir Cacarov kërkon hartimin e mekanizmit për kontroll të personave, të cilët marrin shtetasi bullgare për shkak të investimit të bërë në vendin tonë. Sipas tij procedura aktuale u jep mundësi shtetasve të huaj ta përdorin atë vetëm..

19.09.19 16:24 |

VMRO me iniciativë për një dokument të ri personal për bullgarët jashtë shtetit

Deputetët nga partia VMRO, e cila merr pjesë në koalicionin drejtues, shpallën një iniciativë legjislative, e cila parashikon futjen e një dokumenti të ri personal për njerëzit të cilët jetojnë jashtë kufirit dhe janë me prejardhje bullgare. Ideja..

13.06.19 12:02 |
Fshati Kriniçnoe, Ukrainë

Nënpresidentja Ilijana Jotova për Radio Bullgarinë: Inercia është më e rrezikshme sesa janë reformat

Faleminderit për mundësinë për të folur për Radio Bullgarinë, sepse transmetoni për bashkatdhetarët tanë jashtë shtetit – ky për mua dhe për institucionin tonë është prioritet i madh, nënvizoi Nënpresidentja Ilijana Jotova. Ndër kompetencat e..

27.05.19 11:02 |

Nga 20 deri në 50 në ditë janë aplikacionet elektronike për shtetësi bullgare

Nga dita e parë e punës e vitit 2019 njerëzit, të cilët kanë dëshirë të marrin shtetësi bullgare, të ndërrojnë ose të rivendosin shtetësinë e tyre, mund të caktojnë datën dhe orën e paraqitjes së kërkesës dhe të zhvillimit të intervistës vetëm në..

25.01.19 16:37 |
Всички новини: днес | вчера