Eмисия новини
от 03.00 часа

Sindikatat dhe biznesi propozojnë zgjerimin e masave kundër krizës

Biznesi dhe sindikatat i propozojnë qeverisë një paketë prej 54 masash suplementare kundër krizës. Ata propozojnë që Bullgaria të kërkojë leje nga BE-ja për vazhdimin e masës së quajtur “60/40” deri në fund të këtij viti. Kjo masë sipas tyre duhet të..

29.05.20 12:14 |

Bullgaria i dërgoi Moldavisë ndihmë në luftimin e Covid-19

Republika e Moldavisë mori nga qeveria bullgare ndihmë humanitare për luftimin e Covid-19. Pakoja e destinuar për institucionet mjekësore moldaviane përfshin 500 kostume mbrojtëse, 500 syze dhe 500 maska. Vlera e tyre e përbashkët është 22 728..

26.05.20 20:26 |

Platformë online do të ndihmojë artistët në gjendje të vështirë

Një platformë do të prezantojë artistë nga mbarë bota në skenën virtuale Derida Stage onLINE. Në partneritet me Bashkinë e Kryeqytetit në kuadrin e programit “Solidaritet në kulturë” në të do të prezantohen shfaqje bullgare dhe të huaja me temë sociale...

26.05.20 13:27 |

Zgjatet afati për ndihmën shtetërore 60:40

Deri më 30 qershor zgjatet afati në të cilin punëdhënësit mund të aplikojnë për shlyerjen e kompensimeve për ruajtjen e punësimit dhe nëpunësve. Këtë e vendosi Këshilli Kombëtar i Bashkëpunimit Trepalësh. Ndihma shtetërore e njohur si 60:40 do të shlyhet..

21.05.20 18:43 |
Kryeministri Borisov

Gjatë muajit qershor Bullgaria do të vendosë nëse të kërkojë kreditim ndërkombëtar

Në mes të qershorit do të jemi të qartë nëse do të mund të dalim nga kriza e koronavirusit vetë, ose do të duhet të marrim kredi, tha Kryeministri Bojko Brisov. Humbjet për ekonominë bullgare janë shkaktuar nga mungesa e të ardhurave. Tani për..

19.05.20 20:17 |

88 milion euro ndihmë për ndërmarrje të vogla bullgare

Komisioni Evropian miratoi skemë për 88 milion euro ndihmë për ndërmarrjet e vogla dhe mikro bullgare në kontekstin e pandemisë së koronavirusit. Skema do të bashkëfinancohet nga Fondi Evropian i Zhvillimit Regjional me 75 milion euro. Mjete falas do të..

14.05.20 15:28 |

Bullgaria u jep ndihmë humanitare 12 shteteve

Qeveria bullgare u livroi 328 000 euro (636 150 leva) ndihmë humanitare 12 shteteve partnere nga Ballkani Perëndimor, Partneriteti Lindor dhe Fqinjësia Jugore e BE-së. Me një pjesë prej mjeteve do të blihen pajisje mjekësore për Shqipërinë,..

07.05.20 13:51 |

Sindikatat bullgare propozojnë masa suplementare në përkrahje të njerëzve të mbetur pa të ardhura në vend

A mbrohen të drejtat e punëtorëve dhe si sindikatat bullgare mundohen të ndihmojnë njerëzit të cilët kanë mbetur pa punë në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme? Prognozat për Bullgarinë parashikojnë rritje të papunësisë në vend nga..

01.05.20 06:45 |

Bullgaria dhe Emiratet e Bashkuara Arabe bashkojnë përpjekjet e veta në kufizimin e COVID-19

Si shenjë e bashkëpunimit të mirë mes Bullgarisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe në aeroportin ndërkombëtar në Abu Dabi u dërguan me dy avionë 32 tonë perime, mish dhe produkte qumështi të siguruara nga firma të ndryshme bullgare. Dërgimi i pakos u..

13.04.20 11:03 |

Masa për ndihmë të kulturës

Ministri i kulturës Boill Banov në një konferencë video me homologët e tij nga BE shkëmbeu informacion për llojet e ndihmës në fushën e kulturës dhe paraqiti masat bullgare. Sipas tyre krijuesit mund të marrin nga 3 rroga minimale, kredi pa kamatë me..

09.04.20 20:09 |
Всички новини: днес | вчера