Eмисия новини
от 20.00 часа
Lumi Danub

Niveli i lumit Danub është tepër i ulët për lundrim

Lundrimi nëpër Danub në pjesën bullgare të lumit është vështirësuar fortë për shkak të nivelit të ulët, njoftuan nga Drejtoria “Mbikëqyrja Lumore-Ruse”. Më kritike është gjendja tek ishulli Belene. Aty lëvizja e anijeve është kufizuar, sepse anijet..

05.11.19 18:04 |

Një anije për arkeologji eksperimentale u nis nga Bullgaria për në Kretë

Ekspedita Ndërkombëtare “Abora4-argonaut nga epoka e gurit” u nis me lundrim nga Varna. Në ekuipazh është dhe arkeologu nga qyteti Varna Teodor Rokov. 11 anëtarët e tjerë janë nga Gjermania, Holanda, Bolivia, Shtetet e Bashkuara, Rusia, Turqia dhe..

16.08.19 13:11 |

Doktori Kurtev – udhëtim rreth botës për ditëlindjen e tij të 80-të

“Unë doja që ta bëj këtë vizitë rreth botës në fund të jetës sime, sepse e gjithë jeta ime ka kaluar në ndërtimin e jahteve dhe të lundrimit me to. Për ndryshe do ta ndieja veten sikur nuk kam realizuar ndonjë gjë në jetën time. Duhej të vendosja në..

13.06.17 15:01 |
Всички новини: днес | вчера