Eмисия новини
от 01.00 часа
Nikozia, 22 prill 2020, një grua e moshuar kalon pranë statujës së Perëndeshës Athina

Këngëtari folklorik Dobrin Dobrev: Njerëzit në Qipro i respektojnë masat e shpallura nga qeveria

“Përshëndetje të gjithëve nga Qiproja e ngrohtë. Këtu moti është shumë i bukur dhe vërtetë është keq se jemi mbyllur në shtëpi, por duhet të jemi të disiplinuar deri në fund” – me këto fjalë filloi biseda me bashkatdhetarin tonë Dobrin Dobrev i cili që..

26.04.20 07:00 |

Për adhuruesit e folklorit bullgar - koncerte të suksesshme, albume të reja dhe dy rekorde

Gjatë vitit 2019 adhuruesit e muzikës popullore bullgare përjetuan çaste emociononte me instrumentistët dhe këngëtarët popullorë. Në historinë e vitit folklorik 2019 do të mbeten dhjetëra koncerte të suksesshme në vendin tonë dhe jashtë shtetit,..

29.12.19 09:15 |

Etnografi amerikan Martin Koeing na tregon Bullgarinë nga vitet е 60-të të shekullit të XX-të

“Një jehonë nga Ballkani i shekullit të XX-të: Portrete dhe tinguj nga Bullgaria" - kështu është titulluar ekspozita me fotografi dokumentare bardh e zi, të bëra  përpara 50 vjetëve në Bullgari  dhe në akoma  6 shtete ballkanike. Kuadrot origjinale..

29.09.19 07:30 |

Vampirët në këngët popullore bullgare

Para 5 vjetëve një temë interesante dhe e pastudiuar deri në këtë moment e provokoi Radosllav Gizginxhievin  të studiojë materialet etnografike, shembujt folklorik dhe arkivat e këngëve popullore bullgare dhe 2 vjet më vonë të shkruajë punën e tij të..

12.05.19 11:25 |
Всички новини: днес | вчера