Eмисия новини
от 14.00 часа

La Bulgarie souhaite que l'UE continue de financer les projets gaziers alternatifs

La Bulgarie et 7 pays de l'UE appellent la Commission européenne à poursuivre le financement des nouveaux gazoducs, comme phase de transition vers l'économie neutre. Dans un courrier, ils mettent en garde contre un refus potentiel des banques d'accorder..

26.05.20 13:58 |
Bojko Borisov dhe Temenuzhka Petkova

Kryeministri: Interkonektori Bullgari-Greqi është i rëndësishëm për Evropën Juglindore

Kryeministri Bojko Borisov dhe ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova po kontrollojnë punimet e ndërtimit të interkonektorit për lidhjen e sistemeve të transmetimit të gazit mes Greqisë dhe Bullgarisë pranë fshatit Orllovo, Bullgari Jugore...

16.05.20 11:56 |

Çmime më të ulëta të gazit natyror nga muaji maj

Që nga muaji maj çmimi i gazit mund të ulet mbi 7%. Shkaku është ulja drastike e çmimit të naftës këto ditët e fundit dhe derivatet e saj në tregjet botërore. Llogaritjet e reja do të paraqiten më 1 maj, vuri në dukje drejtori ekzekutiv i..

23.04.20 11:51 |
Ivan Ivanov

Ivan Ivanov: '"Aucune raison d'augmenter le prix du chauffage"

"Augmenter le tarif du chauffage urbain est inadmissible et injustifié". C'est ce qu'a déclaré le président de la Commission de régulation de l'eau et l'énergie, Ivan Ivanov, en réponse à la demande des sociétés de distribution de chauffage d'augmenter les..

16.04.20 12:18 |

Parlamenti miratoi ndryshimet në Ligjin e Energjetikës

Në lexim të dytë parlamenti miratoi ndryshimet në Ligjin e Energjetikës. Sipas tyre rregullatori energjetik duhet të rillogarisë çmimet e gazit natyror për periudhën 5 gusht 2019 – 31 mars 2020. Furnizuesi “Bullgargaz” do të rivendosë shumat të cilat..

14.04.20 19:39 |
Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova

Punëdhënësit kërkojnë dorëheqjen e Ministres së energjetikës

Asociacioni i punëdhënësve kërkon dorëheqjen e ministres së energjetikës Temenuzhka Petkova. Punëdhënësit janë të pakënaqur, sepse sipas fjalëve të tyre do të humbin 22 mln. euro për shkak të kompensimeve të papaguara nga ana e furnizuesit shtetëror..

03.04.20 19:49 |

Les employeurs demandent la démission de la ministre de l'Énergie

L'Association des employeurs demande la démission de la ministre de l'Energie, Téménoujka Petkova. Les employeurs sont mécontents de perdre 22 millions d'euros en raison de l'indemnisation impayée du fournisseur d’Etat   « Bulgargaz ». Selon un..

03.04.20 19:36 |
Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova

Komisioni parlamentar për energjinë miratoi ndryshime në Ligjin për energjetikën për shkak të çmimit të ulur të gazit natyror

Komisioni parlamentar për energjinë miratoi në lexim të parë me 12 vota “pro” dhe 6 “kundër” ndryshimet në Ligjin për energjetikën. Qëllimi është që të rregullohet mekanizmi i kthimit të shumave në kuadrin e kontratave të lidhura mes “Bulgargaz” si..

03.04.20 13:51 |

Ulja e taksave tol për transportuesit me karburante alternative

Pronarët dhe shfrytëzuesit e kamionëve dhe autobusëve nga kategoritë EBRO VI, EEV të cilat shfrytëzojnë vetëm gaz ose bietanol mund të rikthejnë gjysmën e taksave tol. Procedura është e përshkruar në sajtin e Agjencisë Infrastruktura rrugore www.api.bg në..

02.04.20 11:46 |

Bie çmimi i gazit natyror në Bullgari

Që nga 1 prilli çmimi i gazit natyror ulet 42,78%, njoftoi Komisioni i Rregullimit të Ujit dhe Energjisë. Çmimi i pohuar nga furnizuesi shtetëror “Bulgargaz” tashmë është 12,87 euro për megavat/orë, duke pasur parasysh se çmimi për tremujorin e parë të..

01.04.20 17:34 |
Всички новини: днес | вчера