Eмисия новини
от 13.00 часа

“3100 milje: Të tejkalosh vetveten” – gara më e vazhdueshme në botë

“Shoqëria jonë humb shumë energji në përpjekjen për të kundërshtuar njëri tjetrin. Desha t’u bëj thirrje të gjithë njerëzve, që të jenë më të përulur dhe të respektojnë mendimin e të tjerëve. Kundërshtimi nuk na ndihmon që të kemi psikikë më të..

06.05.20 06:50 |
Ivan Radev

Garë bamirëse e vrapimit organizohet online

Më 25 prill, ditën e shtune, në Bullgari do të organizohet gara e parë virtuale e vrapimit në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme. Pjesëmarrësit do të vrapojnë 5 kilometra në shtëpi ose në ndonjë vend të lejuar. Kjo iniciativë sportive ka karakter..

22.04.20 10:41 |

Në fshatin Baçevo, rajoni i qytetit Razllog, shënojnë Ditën e Shën Theodhorit me gara me kuaj

Sipas besimeve popullore që pas Ditës së Shën Theodhorit, e cila gjithnjë bie të shtunën e parë pas të dielës së të Lidhurave të Djathit, dita fillon të zmadhohet, ndërsa   moti bëhet gjithnjë e më i ngrohtë. Konsiderohet se kjo ditë secili që ka..

07.03.20 09:05 |

Skateboardistë nga Bullgaria dhe bota do të konkurrojnë në qytetin Burgas

Në qytetin Burgas pranë Detit të Zi do të zhvillohet një garë ndërkombëtare të skateboard-it, ku do të marrin pjesë 18 skateboardistë të huaj nga Kolumbia, Izraeli, Rusia, Rumania, Ukraina, Bjellorusia, Portugalia, krahas elitës bullgare në këtë sport...

15.08.19 17:05 |

Në fshatin Gela mbërrijnë gajdexhinj nga mbarë bota për garën tradicionale të gajdexhinjve

Fshati Gela në malin Rodope i takon përsëri muzikantët popullorë që i bien kaba-gajdes. Sipas traditës gara zhvillohet në krahinën Livadhet e Ilindenit të shtunën e parë të muajit gusht. Çdo vit atje mbërrijnë njerëz nga mbarë Bullgaria. Vizituesit e..

03.08.19 08:15 |
Всички новини: днес | вчера