Eмисия новини
от 07.00 часа
Tomisllav Donçev

Tomisllav Donçev: Shteti përpiqet të ndihmojë të gjithë të prekurit nga kriza

Në përgjigje të prognozave të presidentit të shtetit Rumen Radev për “ protesta të provokuara prej uria” zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev shpalli në një brifing se aktualisht shteti siguron ushqim për 60 mijë qytetarë në gjendje të keqe sociale..

07.04.20 16:29 |

El Estado búlgaro se esfuerza en llegar a todos los afectados por la crisis

En respuesta a pronósticos de jefe del Estado´búlgaro, Rumen Radev, de eventuales “disturbios de hambre”, el viceprimer ministro, Tomislav Donchev, ha anunciado en una sesión informativa que en la actualidad 60,000 ciudadanos vulnerables tienen..

07.04.20 16:20 |
Rumen Radev

Presidenti kërkon plan për daljen nga masat e jashtëzakonshme

Duhet të ketë menaxhim të qartë të krizës. Virus do të ketë edhe pas 13 majit. Tani duhet të mendojmë si në mënyrë më të sigurt dhe më të shpejtë të dalim nga gjendja e tanishme, tha presidenti Rumen Radev. Në lidhje me ditën e punonjësve shëndetësorë kreu..

07.04.20 12:36 |
President Rumen Radev

President Rumen Radev calls for plan for exiting emergency measures

There must be well-defined  crisis management. The virus will still be here after 13 May. Are we still going to be in this same situation? We have to consider how to come out of the current situation safely and quickly, said President Rumen Radev...

07.04.20 12:21 |

El jefe de Estado de Bulgaria reclama plan para abandonar las medidas de emergencia

"Hace falta una gestión clara de la crisis. El virus existirá también más allá del próximo 13 de mayo. ¿Volveremos a mantenernos acaso en esta  misma situación? Ahora tenemos que pensar en cómo abandonar de manera segura y rápida el estado actual", ha..

07.04.20 12:19 |

Presidenti Rumen Radev me thirrje për kompensime adekuate të punonjësve dhe biznesit

“Pandemia kërkon masa të ngutshme dhe shoqëria i pranon shumë mirë”, vuri në dukje Presidenti Rumen Radev në një deklaratë me rastin e situatës së re në vend të shkaktuar nga COVID-19. Ai nënvizoi se masat e jashtëzakonshme kanë kufizuar përhapjen e..

03.04.20 13:06 |
Ivan Vazov national theatre in Sofia

27 March, World Theatre Day

27 March is World Theatre Day, celebrated as such since 1961 by a decision of the UNESCO International Theatre Institute. For the first time in the history of theatre, this year plays are being web-streamed because of the global coronavirus..

27.03.20 10:31 |
Kuvendi Popullor në Sofje

Bullgaria kërkon përmes BE-së 1 mln. teste për COVID-19

Kuvendi Popullor miratoi veton e Presidentit Rumen Radev mbi tekstet kontradiktore të Ligjit për masat në gjendjen e jashtëzakonshme , të votuara në lidhje me epideminë e koronavirusit. Motivet e Presidentit janë se me disa dispozita të këtij..

23.03.20 18:05 |

Biznesi përkrahu veton e Presidentit mbi Ligjin për Gjendjen e Jashtëzakonshme

Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë përkrahu veton e Presidentit mbi tekstet e Ligjit për Masat dhe Veprimet gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme. Dhoma është kundër rregullimit shtetëror të çmimeve si mënyrë për luftimin e spekulimit. Sipas..

23.03.20 12:48 |

Komisioni i Çështjeve Juridike në Parlament përkrahu veton mbi Ligjin për Gjendjen e Jashtëzakonshme

Deputetët e Komisionit Parlamentar të Çështjeve Juridike përkrahën njëzëri veton e Presidentit Rumen Radev mbi tekstet në Ligjin për masat dhe veprimet gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme. Ditën e diel Presidenti bëri të ditur se është..

23.03.20 10:13 |
Всички новини: днес | вчера