Eмисия новини
от 21.00 часа
patriarku Neofit

Shërbesa dhe liturgji festive për Lindjen e Krishtit shënojnë ditën në të gjithë Bullgarinë

Kisha Ortodokse Bullgare zhvillon sot në të gjithë Bullgarinë shërbesa dhe liturgji festive në lidhje me Lindjen e Krishtit . Në katedralen mitropolitë “Shën Martirja Nedelja” në Sofje dita filloi në mëngjes herët me një shërbesë adhurim të..

24.12.19 11:18 |

Si i festojnë bullgarët Natën e Buzmit dhe Krishtlindjet

Pavarësisht se çfarë ishte viti dhe se çfarë ka ndodhur gjatë katër stinëve të tij, vjen dhjetori dhe na pushton me ditët e tij festive, me listat me dhuratat, me tryezat e hareshme. E përditshmja e nxituar u lë vend përgatitjeve – që gjithashtu..

24.12.19 09:00 |

87 për qind nga bullgarët kremtojnë festën e Krishtlindjes

87 për qind nga bullgarët do të kremtojnë Krishtlindjen. Përqindja tjetër ka fe të tjera. Për 35 për qind nga të anketuarit festat e Krishtlindjes kanë më shumë rëndësi se sa ato të Vitit të Ri. 43 për qind mendojnë se të dy festat janë të barabarta. Këtë e..

19.12.19 15:23 |

Nata e Buzmit – festa e përultësisë, mirënjohjes dhe shpresës

Nata e Buzmit është festa bullgare e përultësisë, mirënjohjes dhe shpresës. Megjithëse se jo të gjithë i respektojmë kreshmët me rastin e Krishtlindjeve, të gjithë ulemi në tryezën festive. Për disa breza, të cilët janë rritur në periudhën nga vitet 40..

24.12.16 12:25 |

Nata e Buzmit

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Folklor/Audio01_alb_22_12_11.mp3 Nëse gjatë Natës së Buzmit bie dëborë, bletët do të shumohen. Nëse moti do të jetë i mjegullt, brenda vitit do të ketë shumë ditë të vrenjtura. Natën e Buzmit ëndërrta parathonë të..

22.12.11 13:24 |
Всички новини: днес | вчера