Eмисия новини
от 13.00 часа

I burgosur i dërgoi kartolina një azili

Një i burgosur nga Burgu në qytetin Stara Zagora i cili deshi anonimitet punoi 100 kartolina për një azil në pushimoren Banja Minerale të qytetit Stara Zagora. Kartolinat u punuan prej letre të ricikluar. Art klubi që ekziston pranë burgut..

28.12.19 12:20 |

Të krishterët kremtojnë ditën e dytë të Lindjes së Krishtit

Me liturgji solemne në kishat e mbarë Bullgarisë shënohet dita e dytë e Lindjes se Krishtit. Kjo ditë festive mban emrin Mbledhje për Hyjlindësen dhe është për nder të Shën Mërisë. Respektohet edhe Shën Josifi i cili kujdesej për Hyjlindësen dhe për..

26.12.19 11:50 |

Bullgarët ortodoksë në Turqi kremtuan Krishtlindjet

Sipas traditës së vjetër bullgarët e krishterë ortodoksë që banojnë në Stamboll kremtuan sot festën e madhe të krishterë Krishtlindja në kishën “Shën Joani i Rillës” në qendër të megapolisit. Të pranishmit drejtuan lutje për shëndet, paqe dhe mirëqenie,..

25.12.19 18:49 |

Byrek prej 10 metrash për banorët dhe vizituesit e një fshati në malin Rodope

Për të dhjetin vit me radhë kryetarja e bashkisë së fshatit Davidkovo në malin e Rodopeve Sevda Çollakova përgatiti një byrek të shijshëm fatsjellës për banorët dhe vizituesit e fshatit me rastin e Krishtlindjeve. Në rolin e Plakut të Vitit të Ri u..

25.12.19 17:49 |

Moto-Krishtlindja grumbulloi mjete për fëmijët në shtëpitë sociale

Vitin e radhës në Krishtlindje rokerët nga qytete të ndryshme të Bullgarisë u veshën me kostumet e Plakut të Vitit të Ri dhe të Borëbardhës. Me motorët e tyre ata vizitojnë fëmijët në shtëpitë sociale, që t’u japin dhurata dhe lumturi. Në Pleven..

25.12.19 12:34 |

Gëzuar Krishtlindjet!

Bota e krishterë shënon sot një prej festave më të mëdha të krishtera – Lindja e Krishtit. Festa u Shënua me një Liturgji të shenjtë në tempujt e tërë vendit. Në profilin e vet në Facebook Presidenti Rumen Radev i uron shëndet dhe lumturi çdo..

25.12.19 11:45 |

E kaluara afrohet me të ardhmen përmes kartolinave me rastin e Krishtlindjes

“Sot po vij t’ju uroj Vitin e Ri dhe t’ju njoftoj se e pranova portretin tuaj me shumë dashamirësi. Ju uroj takime të tilla për Vitin e Ri” – kështu shkruhet në një mesazh nga data 30 dhjetor 1905. Në pikturën e kartolinës janë të paraqitur dy të..

25.12.19 10:35 |

Lindja e Krishtit – sekreti i shenjtë i mishërimit të Zotit

Shpresojmë që Krishtlindja të na sjell hirësi dhe shpëtim, qoftë Viti i Ri i bekuar, i lumtur, plotë shëndet dhe suksese për çdo njeri ! Këtë urim Arkimandrit Pahomij, rektor i Seminarit të Sofjes “Shën Joan Rillski” ia drejtoi auditorit të Radio..

25.12.19 09:00 |
godina e Sinodit të Shenjtë

Sinodi i Shenjtë drejtoi një mesazh me rastin e Krishtlindjeve deri tek të gjithë bullgarët

Në mesazhin patriarkal dhe nga ana e Sinodit me rastin e Lindjes së Krishtit, të nënshkruar nga Patriarku Neofit dhe nga të gjithë 14 mitropolitët e tjerë të Kishës Ortodokse Bullgare, kleri i lartë u drejton bullgarëve të krishterë apel jo vetëm..

24.12.19 17:02 |
patriarku Neofit

Shërbesa dhe liturgji festive për Lindjen e Krishtit shënojnë ditën në të gjithë Bullgarinë

Kisha Ortodokse Bullgare zhvillon sot në të gjithë Bullgarinë shërbesa dhe liturgji festive në lidhje me Lindjen e Krishtit . Në katedralen mitropolitë “Shën Martirja Nedelja” në Sofje dita filloi në mëngjes herët me një shërbesë adhurim të..

24.12.19 11:18 |
Всички новини: днес | вчера