Eмисия новини
от 21.00 часа

Болгария заплатила США за все 8 истребителей F-16

Министерство обороны перевело всю сумму в размере 1,2 млрд долларов США по международным договорам о поставке правительством США восьми истребителей F-16 Block 70 и связанных с ними оборудованием и вооружением. Таким образом, Болгария..

12.08.19 15:46 |

Поддръжката на F-16 ще бъде в авиоремонтния завод "Авионамс"

Очаква се поддръжката на изтребителите F-16 в България да се осъществява във взаимодействие между Военновъздушните сили и авиоремонтния завод "Авионамс", посочи пред журналисти Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed..

06.08.19 12:29 |

У Болгарии будет самая усовершенствованная модель истребителей F-16 Block 70

«Истребители F-16, которые Болгария приобретает у США, оснащены полным спектром боевой техники», - заверил Джим Робинсон, директор компании производителя Lockheed Martin. По его словам, они располагают вооружением класса «воздух-воздух“..

06.08.19 11:50 |

Вступил в силу Договор о покупке американских истребителей F-16

Договор о покупке у США 8 истребителей F-16 обнародован в болгарской «Государственной газете» (Дыржавен вестник), вместе с Договором об промышленном сотрудничестве с фирмой-производителем Lockheed Martin и актуализацией государственного..

30.07.19 10:49 |

Bullgaria do të disponojë tetë gjuajtësit amerikanë F-16 pesë vjet pas lidhjes së marrëveshjes

Ministria e Mbrojtjes publikoi në sajtin e vet përgjigje të disa pyetjeve të Presidentit lidhur me marrëveshjet për furnizimin e tetë gjuajtësve të rinj F 16 Block 70 për nevojat e Ushtrisë Bullgare me vlerë 1.1 mlrd euro pa TVSH-në me pagim paraprak 100..

25.07.19 16:00 |

Marrëveshja për blerjen e avionëve F-16 – qëndrime kontradiktore deri në fund

Një ditë pasi presidenti Rumen Radev i vuri veto Ligjit për ratifikimin e katër   marrëveshjeve me ShBA-në për blerjen e 8 avionëve F-16 Block 70 , Komisioni Parlamentar për Mbrojtjen dhe Sigurinë e hodhi poshtë veton. Kjo u bë me votat e dy..

25.07.19 14:13 |
Rumen Radev

Rumen Radev: Modernizimi i Forcave Ushtarako Ajrore të Bullgarisë nuk mund të jetë në llogari të interesave të bullgarëve

Në një deklaratë posaçërisht për mediat presidenti Rumen Radev  sqaroi motivet e veta për veton mbi Ligjin për ratifikimin e kontratës për blerjen e aeroplanëve F-16. Në të ai tha, se “blerja e gjuajtësve është një hap i shumëpritur dhe i domosdoshëm për..

24.07.19 18:58 |

Komisioni i mbrojtjes hodhi postë veton presidenciale mbi kontratën për gjuajtësit F 16

Komisioni parlamentar i mbrojtjes hodhi poshtë veton e presidentit Rumen Radev mbi ratifikimin e kontratës për blerjen e tetë gjuajtësve F-16 Blok 70 për ushtrinë bullgare. Kundër vetos votuan deputetët e partisë GERB, të Lëvizjes për të Drejta dhe Liri dhe..

24.07.19 17:52 |

President Radev vetoes ratification of F-16 aircraft deal

Bulgarian President Rumen Radev has vetoed the ratification of the deal for new fighter jets for the Air Force. The head of state has returned to parliament the ratification of agreements related to the acquisition of F-16 Block 70 from the United..

23.07.19 15:35 |

Parlamenti miratoi marrëveshjen për aeroplanët F-16

Pas debateve të rënda mbi 5 orësh, parlamenti miratoi marrëveshjen për blerjen e 8 avionëve F-16 me çmim nga 1,235 miliardë dollarë. “Pro” qenë 124 deputetë, “kundër” - 83, kurse 3 veta abstenuan. U hodh poshtë propozimi i Partisë Socialiste Bullgare në..

19.07.19 14:47 |
Всички новини: днес | вчера