Eмисия новини
от 03.00 часа

Pakënaqësi në rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare, sepse nuk u japin nënshtetësi bullgare

Bashkimi Demokratik i Bullgarëve në Serbi proteston se pas arresteve në Agjencinë për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2018 ka mosbesim mes institucioneve shtetërore që japin nënshtetësi bullgare. Këshilli për Shtetësi Bullgare pranë Ministrisë së..

24.02.20 15:15 |

Iniciativa të Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2020

Agjencia Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit, e krijuar gjatë vitit 1992 me misionin të ndihmojë shtetasit bullgarë, të cilët kanë zgjedhur të jetojnë dhe të punojnë jashtë kufijve të vendit, ka përgatitur një program të pasur për ta edhe gjatë vitit..

19.02.20 13:28 |

Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit dorëzoi dekoratat e veta vjetore për fëmijët e talentuar nga diaspora

Që nga krijimi i vet në vitin 1992 Agjencia Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit përpiqet ta ndihmojë edukimin e fëmijëve bullgarë në shpirtin e unitetit kombëtar të të gjitha bashkatdhetarëve tanë jashtë Bullgarisë. Ajo mban kontakte me shumë..

30.07.19 13:07 |

Agjencia Shtetërore për Bullgarët jashtë Shtetit dorëzoi dekoratën “Bullgarja e Vitit” për 2018

Në ikonat ortodokse bën përshtypje një shenjtore, e cila gjithmonë është pikturuar më veshje popullore. Kjo është Zllata Mëglenska. Ajo ka jetuar në shekullin e XVIII ne fshatin e vogël bullgar Mëglen, në territorin e Perandorisë së atëhershme..

14.05.19 15:57 |
Всички новини: днес | вчера