Një itinerar i ri çiklistik na takon me bukuritë e krahinës së qytetit Trën

“VeloErull” – kështu quhet itinerari i parë malor në bashkinë e qytetit Trën në Bullgarinë Perëndimore, i cili jep mundësi që të afrohemi deri tek magjia e njërit prej skajeve më të bukura të Bullgarisë. Inaugurimi zyrtar i trasesë me një gjatësi..

botuar më 19-10-19 9.25.PD

Bullgaria – një nga ndalesat për udhëtarët e rinj nga projekti “Road Trip”

Një nga dobitë më të dukshme nga anëtarësia e një shteti në Bashkimin Evropian, padyshim që është mundësia për udhëtim të lirë në kuadrin e bashkësisë. Gjithnjë e më të shpeshta janë si udhëtimet individuale, ashtu dhe udhëtimet e organizuara të..

botuar më 19-10-07 12.53.MD

Sofja ka një potencial të madh për zhvillimin e turizmit SPA

Mbase do t'u befasojmë duke thënë se për çdo një dhimbje ose problem shëndetësor të cilin e keni, në Bullgari do të gjeni burimin e përshtatshëm mineral. Burimet minerale tek ne janë rreth 500, kurse me afro 5000 litrat e ujit në sekondë, të cilat..

botuar më 19-09-30 4.01.MD

Historitë e vjetra të peshkatarëve dhe traditat e tyre tërheqin turistë në bregdetin bullgar

Peshkatarë me përvojë do të tregojnë histori për jetën dhe punën e banorëve të vendbanimeve të vjetra të peshkatarëve. Me ide të banuesve të Burgasit, të cilët duan ta ruajnë të gjallë këtë zanat të vjetër stinën tjetër turistike vendbanimi i..

botuar më 19-09-15 9.00.PD

Distileria e vjetër e trëndafilit në qytetin Strellça po e përcjell stinën aktive prodhuese me një fluks të madh turistësh

Vaji bullgar i trëndafilit dhe sot është mes vajrave eterik më të kërkuara dhe me një cilësi më të lartë  nëpër të gjithë botën. Dallohet me aromën e vet me një afat më të zgjatur dhe me vetitë shëruese, prandaj esenca prej trëndafilit vajdhënës..

botuar më 19-09-14 8.10.PD

E ndihmojnë turizmin me hapjen e një specialiteti për udhërrëfyes

Mungesa e kuadrove në fushën e turizmit është shkaku për hapjen e një specialitetit të ri në Kolegjin e Turizmit pranë Universitetit të Burgasit. Që nga ky vit e këtej atje do të përgatiten udhërrëfyes. Ata do të mësojnë teori të veprimtarisë së..

botuar më 19-09-14 8.00.PD

Shijoni bukurinë e Jagodinës!

Ka një fshat në Rodopet Perëndimore, ku njeriu ka dëshirë të harrojë rrugën drejt shtëpisë. Ai sikurse është fshehur nga bota dhe shikimet kureshtare të njerëzve, të cilët kërkojnë dëfrime të zhurmshme. Rruga drejt tij është e vështirë, madje e..

botuar më 19-08-26 10.49.PD

“Ditën e shtatë mos u ndalni as në kafene, as në pijetore...”

Të dielën e fundit të gushtit turistët bullgarë shënojnë vjetorin e lëvizjes së organizuar turistike në Bullgari. Fillimi i saj u vu më 27 gusht të vitit 1895 kur më se 300 entuziastë ngjitën majën më të lartë të malit Vitosha Çerni Vrëh. Nismëtar..

botuar më 19-08-25 9.05.PD

Vendpushimi “Allbena” mbush 50 vjet

Allbena është një emër bullgar me popullaritet të madh kënduar-lavdëruar në krijimtarinë e shkrimtarit të madh bullgar Jordan Jovkov. Drama e tij me të njëjtin emër për dashurinë e vajzës së bukur Allbena, është ndër pjesët më të luajtura bullgare...

botuar më 19-08-24 11.35.PD
Festa e Bashkimit Turistik Bullgar në Çerni vrëh

Dhjetë kampionët malorë në Bullgari – misioni i kryer!

Çdo vit e diela e fundit e muajit gusht është speciale për adhuruesit e maleve. Këtë ditë sipas traditës mijëra turistë dalin përmes vendeve të ndryshme që të mblidhen e të bashkohen në pikën më të lartë të malit Vitosha – “Çerni Vrëh” /2290..

botuar më 19-08-23 4.02.MD