Ishulli Shën Anastasia fton për festën e vet më 15 gusht

Foto: anastasia-island.com

Ishulli i vetëm i banueshëm në pjesën bullgare të Detit të Zi - Shën Anastasia afër qytetit Burgas po përgatitet për festën e vet më15 gusht - Fjetja e Hyjlindëses Mari. Festa do të fillojë me pritjen tradicionale në ishull dhe muzikë autentike. Në orën 11 do të sigurohet një prani e kontrolluar deri tek fari i ishullit, që ku hapet një pamje e papërsëritshme nga qyteti Burgas dhe gjiri. Do të luhet dhe vallja tradicionale e ishullit me ansamblin “Stranxha”. Në orën 17:30 vizituesit më të vegjël do të mund të përfshihen  në një aventurë me “Laboratorin e Çuditshëm” dhe eksperimente me ajër, zjarr, erë dhe ujë. Dita festive do të përfundojë me spektaklin koncert “West Side Story - dashuria e Maries dhe Tonit” me pjesëmarrjen e yllit të estradës bullgare Orlin Goranov.


Më shumë nga rubrika

Veturat e Google fillojnë xhiron e tyre të radhës nëpër rrugët e Bullgarisë

Veturat e Google fillojnë xhiron e tyre të radhës nëpër rrugët e Bullgarisë, që të xhirohet infrastruktura e ndryshuar e vendit dhe të aktualizohen të dhënat në sistem. Fushata do të përfshijë edhe kuadro të xhiruara nga kalimtarët, të ashtuquajturat..

botuar më 19-08-16 4.54.MD
Çarshia Samovodska në Veliko Tërnovo

Një milioner nga Teksasi është mecen i kryeqytetit të vjetër bullgar Veliko Tërnovo

Milioneri amerikan nga shteti Teksas është mecen i kryeqytetit të vjetër Veliko Tërnovo. Më shumë se 10 vjet Edmënd Bek blen godina-monumente të kulturës në kryeqytetin historik dhe shpirtëror të Bullgarisë dhe i ringjall. Krenaria e ish-pilotit 85..

botuar më 19-08-16 3.28.MD

Një anije për arkeologji eksperimentale u nis nga Bullgaria për në Kretë

Ekspedita Ndërkombëtare “Abora4-argonaut nga epoka e gurit” u nis me lundrim nga Varna. Në ekuipazh është dhe arkeologu nga qyteti Varna Teodor Rokov. 11 anëtarët e tjerë janë nga Gjermania, Holanda, Bolivia, Shtetet e Bashkuara, Rusia, Turqia dhe..

botuar më 19-08-16 1.11.MD