Kryetari i Komisionit kundër korrupsionit i cili dha dorëheqje bëhet konsull në Valencia

Pllamen Georgiev
Foto: BGNES

Ish kryetari i Komisionit Kundër Korrupsionit Pllamen Georgjiev është përcaktuar për konsull në qytetin spanjoll Valencia për shkak të kontakteve të tij jashtëzakonisht të mira me organet spanjolle të zbatimit të ligjit. Kështu nga Ministria e Punëve të Jashtme iu përgjigjën pyetjes zyrtare të Radios Kombëtare Bullgare sa u përket motiveve për emërimin. “Puna në këtë rreth konsullor kërkon një koordinim jashtëzakonisht të mirë me autoritetet vendase, kurse Gjeorgjievi zotëron dhe gjuhën spanjolle”, vihet në dukje në përgjigjen e institucionit. Georgjievi dha dorëheqje nga posti kryetar i Komisionit Kundër Korrupsionit gjatë muajit korrik të këtij viti pas një skandali me 186 metra katrore të padeklaruara të  apartamentit të tij.


Më shumë nga rubrika

Veturat e Google fillojnë xhiron e tyre të radhës nëpër rrugët e Bullgarisë

Veturat e Google fillojnë xhiron e tyre të radhës nëpër rrugët e Bullgarisë, që të xhirohet infrastruktura e ndryshuar e vendit dhe të aktualizohen të dhënat në sistem. Fushata do të përfshijë edhe kuadro të xhiruara nga kalimtarët, të ashtuquajturat..

botuar më 19-08-16 4.54.MD
Çarshia Samovodska në Veliko Tërnovo

Një milioner nga Teksasi është mecen i kryeqytetit të vjetër bullgar Veliko Tërnovo

Milioneri amerikan nga shteti Teksas është mecen i kryeqytetit të vjetër Veliko Tërnovo. Më shumë se 10 vjet Edmënd Bek blen godina-monumente të kulturës në kryeqytetin historik dhe shpirtëror të Bullgarisë dhe i ringjall. Krenaria e ish-pilotit 85..

botuar më 19-08-16 3.28.MD

Një anije për arkeologji eksperimentale u nis nga Bullgaria për në Kretë

Ekspedita Ndërkombëtare “Abora4-argonaut nga epoka e gurit” u nis me lundrim nga Varna. Në ekuipazh është dhe arkeologu nga qyteti Varna Teodor Rokov. 11 anëtarët e tjerë janë nga Gjermania, Holanda, Bolivia, Shtetet e Bashkuara, Rusia, Turqia dhe..

botuar më 19-08-16 1.11.MD