Nuk do të ketë viza për studentët e huaj me origjinë bullgare

Universiteti i Sofjes "Shën Klementi i Ohrit"
Foto: arkiv

Anulohet kërkesa për vizat e tipit D për qëndrim afatgjatë të të huajve me origjinë bullgare, të cilët janë regjistruar si studentë të rregullt në universitetet në Bullgari. Amendamenti u miratua me ndryshimet e fundit të Ligjit për të huajit në Republikën e Bullgarisë dhe në përputhje me politikën e vendit tonë për lehtësimin e hyrjes dhe të qëndrimit të të huajve me prejardhje bullgare në territorin e vendit me qëllim studime.

Më shumë nga rubrika

Aksionarët rusë u tërhoqën nga Telekomi Bullgar “Vivakom”

Banka Ruse e Investimeve “VTB Kapitall”, e cila është degë britanike e grupit VTB doli nga bordi i aksionarëve të Kompanisë Bullgare të Telekomunikacioneve “Vivakom”, njoftuan nga trezori. Vendimi u miratua pas kontratës së shitjes së operatorit bullgar të..

botuar më 19-11-11 6.57.MD

Kërkohet koncesioner për autostradën nga Ruse deri në Makaza

Firma  gjermane, spanjolle, franceze, italiane dhe greke janë ndër koncesionerët e pritur për ndërtimin e autostradës së re “Danub – Egje”, tha inxhinieri Rumen Markov shef i firmës “Larzh Infrastrëkçër Proxhekts”. Kompanitë bullgare nuk iu përgjigjen..

botuar më 19-11-11 6.16.MD

Bullgarët nuk janë të qartë mе ekonominë e tregut

Bullgarët mësohen me kapitalizmin, por nuk pranojnë shtresimin e madh social. Marrëdhëniet e tregut përkrahen, por kur bëhet fjalë për shifra konkrete, të anketuarit janë skeptik. Këtë e tregon një anketim i  Agjencisë Sociologjike “Gallëp Internesheënëll”..

botuar më 19-11-11 5.21.MD