PBB-ja e Bullgarisë rritet, saldoja tregtare është pozitive

Foto: arkiv

Gjatë tremujorit të dytë të këtij viti Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) i Bullgarisë është rritur me 3.3% në krahasim me tremujorin e vitit 2018, bëri të ditur Instituti Kombëtar i Statistikave. Gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019 PBB-ja ka tejkaluar 14.3 mlrd. euro. Përqindja më e madhe i përket konsumatorit - 76.3%. Eksporti i mallrave dhe i shërbimeve në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2018 është rritur me 3.3%, kurse importi i mallrave dhe shërbimeve pakësohet me 5.5%. Saldoja pozitive e jashtme tregtare me përmasë 497 mlneuro ndikon pozitivisht mbi rritjen ekonomike dhe përbën 3.5 për qind prej PBB-së.

Më shumë nga rubrika

Veturat e Google fillojnë xhiron e tyre të radhës nëpër rrugët e Bullgarisë

Veturat e Google fillojnë xhiron e tyre të radhës nëpër rrugët e Bullgarisë, që të xhirohet infrastruktura e ndryshuar e vendit dhe të aktualizohen të dhënat në sistem. Fushata do të përfshijë edhe kuadro të xhiruara nga kalimtarët, të ashtuquajturat..

botuar më 19-08-16 4.54.MD
Çarshia Samovodska në Veliko Tërnovo

Një milioner nga Teksasi është mecen i kryeqytetit të vjetër bullgar Veliko Tërnovo

Milioneri amerikan nga shteti Teksas është mecen i kryeqytetit të vjetër Veliko Tërnovo. Më shumë se 10 vjet Edmënd Bek blen godina-monumente të kulturës në kryeqytetin historik dhe shpirtëror të Bullgarisë dhe i ringjall. Krenaria e ish-pilotit 85..

botuar më 19-08-16 3.28.MD

Një anije për arkeologji eksperimentale u nis nga Bullgaria për në Kretë

Ekspedita Ndërkombëtare “Abora4-argonaut nga epoka e gurit” u nis me lundrim nga Varna. Në ekuipazh është dhe arkeologu nga qyteti Varna Teodor Rokov. 11 anëtarët e tjerë janë nga Gjermania, Holanda, Bolivia, Shtetet e Bashkuara, Rusia, Turqia dhe..

botuar më 19-08-16 1.11.MD