Bullgaria do të jetë mikpritëse e Konkursit Evropian për Shkencëtarë të Rinj EUCYS 2019

Bullgaria do të jetë mikpritëse e edicionit të 31-të të Konkursit Evropian për Shkencëtarë të Rinj EUCYS 2019, i cili organizohet çdo vit që nga 1989-a e këtej me përkrahjen financiare të Komisionit Evropian. Mbi 150 pjesëmarrës nga 40 vende do të prezantojnë 100 projekte në periudhën 13-18 shtator në Sofje. Bullgaria është pjesëmarrëse në këtë forum që nga vetë fillimi. Gjatë viteve shumë projekte bullgare janë vlerësuar lartë dhe sot autorët e tyre zhvillojnë karrierë të suksesshme më gjigantët botërorë të teknologjisë. 


Më shumë nga rubrika

Shefi i Mbrojtjes i Bullgarisë gjen. Andrej Bocev

Bullgaria do të vazhdojë të jetë e angazhuar me përgatitjen e ushtarakëve maqedonas

Shefi i Mbrojtjes gjeneral Andrej Bocev u prit në Shkup nga Presidenti i Maqedonisë së Veriut Stevo Pendarovski. Bocev deklaroi se Bullgaria do të vazhdojë t’i përkrahë forcat e armatosura maqedonase në përpjekjet e tyre për integrim të shpejtuar..

botuar më 19-08-19 3.15.MD

“Rosatom” parashtroi kërkesë për pjesëmarrje në zgjedhjen për investitor të centralit atomik “Belene”

Në kuadrin e procedurës për zgjedhjen e investitorit strategjik të projektit për centralin atomik “Belene” të shpallur më 22 maj 2019 korporata shtetërore ruse parashtroi kërkesë për pjesëmarrje në procedurën në fjalë brenda afateve të shpallura...

botuar më 19-08-19 2.02.MD

Inflacioni në BE vonohet, ndërsa në Bullgari shpejtohet

Inflacioni në BE është vonuar deri në 1,4% gjatë korrikut pas një rritjeje të regjistruar prej 1,6% gjatë qershorit, bëri të ditur Agjencia Statistikore Evropiane Eurostat. Në eurozonë inflacioni i korrikut është vetëm 1% pas 1,3% gjatë qershorit. Gjatë..

botuar më 19-08-19 1.52.MD