Piktura ekscentrike të piktorëve britanikë i befasojnë vizitorët e Pallatit në Sofje

Foto: nationalgallery.bg

Nga data 8 gusht deri më 8 shtator, Galeria Kombëtare e Arteve është mikpritëse e një ekspozite kureshtare – 45 piktura me format të madh dhe piktura të tjera të krijuara nga piktorët britanikë John Kiki dhe Darren Barker.

John Kiki është më i njohur nga të dy krijuesit – puna e tij është e vlerësuar lartë jo vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, por dhe në skenën ndërkombëtare. I lindur gjatë vitit 1943 në Qipro, Kiki rritet në Angli, mëson në Shkollën e Arteve dhe në Akademinë Mbretërore. E përcakton stilin e tij krijues si një sintezë  midis pikturës figurative, abstraksionit dhe pop-artit. Krijime të tij janë treguar në shumë hapësira prestigjioz të artit si Akademia Mbretërore, galeritë - Hayward Gallery dhe Serpentine në Londër, OK HARRIS në Soho të Nju Jorkut e të tjera.

Darren Barker ka mësuar arte, por aktualisht merret kryesisht me konservimin dhe restaurimin e monumenteve arkitekturore dhe të fotografive. Në Bullgari ai prezanton krijime të veta piktoreske, të krijuara me bojëra vaji mbi beze.

Më shumë nga rubrika

Në Shtëpinë Meksikane në Plovdivin e Vjetër tre krijues me një mbiemër tregojnë artin e vet

Me moton “Përsëri së bashku” “Shtëpia e Grafikës Meksikane” në Plovdivin e Vjetër tërheq vizitues me veprat e Krasimir dhe Maria Sllabakovit dhe të birit të tyre Stefan. Familja organizon për herë të parë një ekspozitë të përbashkët në Plovdiv – bashkë..

botuar më 19-08-17 11.40.PD

Shkrimtari Martin Rallçevski: Duhet të besojmë se Bullgaria do të ekzistojë!

Në sfondin e qëndrimit konsumator ndaj botës, disi gjithnjë e më vështirë flitet për besimin tek Zoti dhe përjetësinë. Pavarësisht nga kjo, shkrimtari Martin Rallçevski mundet haptazi dhe me gjithë zemër të rikujtojë në librat e veta mesazhet e përjetshme..

botuar më 19-08-16 12.57.MD

Të bësh kinema me celular është e mundur

Mundësitë e celularëve modernë janë gjithnjë e më të mëdha, kurse idetë të cilat mund t’i realizojmë me to –gjithnjë e më të shumta. Për këtë dëshmon dhe konkursi për filma, të xhiruar me smartfon – “Huawei Smartphone Film Festival”. Dekoratën e parë e..

botuar më 19-08-10 1.10.MD